YDP-Milletin Partisi bütünleşmesi bu kez gerçekleşecek gibi... Sözcü Yıldız son gelişmeleri anlattı

3 Nisan 2024

Güncelleme: 3 Nisan 2024

A
A

İki kez reddedilen Arıklı, bu kez üst düzey parti yetkililerinden oluşan bir heyetle Milletin Partisi'ni (MP) ziyaret ediyor. Kulislerde bu işin bu kez bittiği görüşü hakim. Bugünkü görüşme öncesi son gelişmeleri MP Sözcüsü İsmail Yıldız anlattı.

ZgotmplZ
Bertan Zaroğlu (solda) ve Erhan Arıklı, YDP'nin kurucuları arasında yer alıyor.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, üst düzey parti yetkililerinden oluşan bir heyetle Milletin Partisi'ni ziyaret edecek.

Milletin Partisi Sözcüsü İsmail Yıldız, ortak hareket etmeye yönelik bir teklifin ortada olduğunu belirterek, detayları MYK Haber’e anlattı.

“BEKLENTİLERİ YDP ÇATISI ALTINDA BULUŞMAK”

Yıldız, “Beklentileri Milletin Partisi’nin feshedilmesi ve YDP çatısı altında bir araya gelinmesi. Teklifin içeriği bugünkü görüşmede belli olacak, talepleri daha net ortaya çıkacak. Ziyaretin ardından Milletin Partisi Merkez Yönetim Kurulu konuyu ele alacaktır.” dedi.

"ANLAŞILIRSA KARARLAR TÜZÜĞE İŞLENECEK, YENİ LİDERİ BAĞLAYACAK"

Sözcü Yıldız, Milletin Partisi’nin teklife sıcak bakması durumunda ise, varılacak anlaşmanın YDP tüzüğüne işleneceğini ve bu hafta sonu gerçekleşecek kurultayda kim kazanırsa kazansın, bunun bağlayıcı olacağını kaydetti.

Yıldız şunları kaydetti:

“Daha önce Erhan Arıklı’nın benzer bir teklifi olmuştu. Talip Atalay da, kurultay sonrası birlikte ortak hareket etme teklifinde bulunmuştu. Gelen tekliflere sıcak bakılmadığı için direkt reddedilmişti.

Bugün çıkacak sonuç ve kararlar ise tüzük kurultayına işlenerek, hayata geçmiş olacak. Dolayısıyla böyle bir durumda, hangi aday kazanırsa kazansın bizim taleplerimiz, bizim beklentilerimiz tamamen tüzüğe işlenmiş, resmi ve kanunlaşmış olacak. Yani ne istiyoruz ne yapacağız, ne kadar kişi orada olacağız ya da parti yönetiminde aktif görev alacağız, bunlar tüzüğe işlenecek.”


YDP Genel Başkan Erhan Arıklı, ocak ayında, eski YDP Milletvekili ve Milletin Partisi kurucusu Bertan Zaroğlu'na "Evine dön" çağrısı yapmış ve eski yol arkadaşını evinde ziyaret etmişti. Zaroğlu ise Arıklı'nın davetini "Kurultay sonrasında, seçilecek genel başkanın ve yönetimin bir teklifi olursa, iki ayrı siyasi parti olarak bir araya gelip işbirliği imkanlarını değerlendirebiliriz." diyerek reddetmişti.

Ardından Arıklı televizyon ekranından bu kez, iki partiyi birleştirme teklifinin olacağını ve Milletin Partisi'ni ziyaret edeceğini açıklamıştı. Konuyla ilgili Milletin Partisi resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Zaroğlu, YDP kurultayını işaret etmiş ve Milletin Partisi'nin gelecek seçimlerde Meclis'te kilit parti konumunda olacağını belirterek, bu aşamada teklifi kabul etmediklerini bildirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar