Yardım gemisi Gazze'de: Larnaka'da ikinci gemi hazırlığı

15 Mart 2024

Güncelleme: 1 Nisan 2024

A
A

Larnaka'dan ayrılan insani yardımlarını taşıyan gemi Gazze açıklarında bekliyor. İsrail, gemiyi tekrar kontrol edeceğini açıkladı. Ayrıca, ikinci bir yardım gemisi de yola çıkmak üzere Larnaka'da bekliyor.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

İspanya ve ABD merkezli yardım kuruluşları, insani yardımlarını taşıyan gemi Gazze açıklarına ulaştı.

Geminin yükünde pirinç, un, bakliyat, konserve gıda ve protein içeren malzemeler bulunuyor.

Bu yardım, İsrail'in 5 ayı aşkın süredir bombaladığı Gazze Şeridi'ne deniz yoluyla ulaştırılan ilk yardım olacak.

Yardım malzemelerinin Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilere dağıtımı için henüz bir plan açıklanmadı.

Gemideki yardım malzemeleri öncesinde İsrailli yetkililer tarafından denetlendi ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Larnaka Limanı'ndan 2 gün içinde Gazze açıklarına ulaşması bekleniyordu.

İSRAİL ASKERLERİ TEKRAR DENETLEYECEK

İsrail savunma bakanlığı dün gece yaptığı açıklamada, geminin gelmesi için hazırlıklar yaptığını ve yardımın alınmasının "İsrail hükümetinin talimatlarına ve ABD hükümetinin taleplerine dayanarak" ülke yetkilileriyle koordine edileceğini söyledi.

İsrail medyası, geminin Gazze kıyılarına 20 deniz mili yaklaştıktan sonra İsrail Donanması ve Hava Kuvvetleri'nin eşliğinde kıyıya doğru yola çıkmadan önce tekrar denetleneceğini söyledi.

İKİNCİ YARDIM GEMİSİ LARNAKA'DA BEKLİYOR

Ayrıca, ikinci bir gemi Larnaka'da bekliyor.

Gemide "en az 500 ton" yardım olacağı duyuruldu.

World Central Kitchen yardım kuruluşunun organize ettiği gemi için hazırlıklar sürüyor.

Yardım kuruluşu x hesabından paylaşım yaparak şu notu düştü.

''WCK'nın Kıbrıs'taki ekibi, Gazze'ye giden yüzlerce ton gıda taşıyan başka bir tekneyi yüklüyor. Tekne, Filistinlilerin mümkün olduğunca fazla destek alması için uluslararası ortaklarla birlikte açtığımız deniz koridorunun bir parçası olarak yelken açan ikinci tekne olacak''

 

YUNANİSTAN: YETERLİ DEĞİL

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, Kıbrıs Adası üzerinden Gazze'ye insani yardım gönderilmesi sürecinde Yunanistan'ın da rol alacağını belirterek, bölgeye insani yardımları ulaştırmak için mevcut deniz yolunun gerekli olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi.

Yunan Bakan, Gazze'de sadece temel ihtiyaç malzemelerine değil aynı zamanda sağlık ve altyapı hizmetlerinin de sağlanabilmesi için yeni insani yardım koridorlarının açılmasına gerek duyulduğunu dile getirdi.

RUM DIŞİŞLERİ: PLANLANDIĞI GİBİ

Rum Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Theodoros Gotsis, Open Arms yardım gemisinin Gazze'ye yaklaştığını ve yardımların boşaltılacağını söyledi.

Gotsis, "Her şey planlandığı gibi gidiyor" dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar