Yaralamalı kavgadan 2 yıldır aranıyordu, kaçak olduğu da ortaya çıktı

Kamalı Haber, 14 Nisan 2024

Güncelleme: 15 Nisan 2024

A
A

2022 yılının Nisan ayında karıştığı kavga ve darp olayından dolayı aranmakta olup, dün polise teslim olan zanlının bin 417 gündür kaçak olduğu tespit edildi. Zanlı, soruşturma kapsamında üç gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da 2022 yılında meydana gelen “yaralama, ciddi darp, kanunsuz bıçak taşıma, kavga, rahatsızlık ve KKTC'de ikamet izinsiz bulunmak” suçlarından tutuklanan F.Y. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 10 Nisan 2022'de, zanlı F.Y. ile F.Z.D., S.A., A.I. ve İ.C.’nin alacak verecek meselesini konuşmak için Lefkoşa Fuar Alanı içerisinde bulundukları bir esnada bir taraf olup Haydar Alaca ile aralarında çıkan anlaşmazlık sonucu birbirlerinin vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak sureti ile bir kavgada yer aldıklarını söyledi.

Polis, zanlı Y. ve diğer dört şahsın, olay mahallinde bulunan Haydar Alaca'nın arkadaşı olan Murat Öztürk'ü ciddi bir şekilde darp edip sol kolunu tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurdukları bıçak ile yaraladıklarını belirtti.
 
Polis, belirtilen tarihte F.Z.D., S.A., A.I. ve İ.C.’nin tutuklandığını, zanlı F.Y.’nin ise aranan şahıs ilan edildiğini kaydetti.

Tutuklanan dört şahsın 22 Nisan 2022 tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak teminata bağlandıklarını belirten polis, F.Y.'nin dün Girne Polis Müdürlüğü'ne giderek teslim olduğunu, sorgusunda olay mahallinde olduğunu ancak herhangi bir olaya karışılmadığını beyan ettiğini ifade etti.

Yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 29 Kasım 2019 tarihinden itibaren bin 417 gündür KKTC'de ikamet izinsiz olarak bulunduğunun tespit edildiğini açıklayan polis, soruşturmanın yeni başladığını, zanlının ülkede kaçak olarak bulunduğu süre zarfında nerelerde kaldığı ve başka bir suça karışıp karışmadığının soruşturulması gerektiğini belirtti. 

Polis, zanlının aktif öğrenci olduğunu iddia ettiğini, bu hususun da araştırılacağını söyleyerek, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar