Yanına çakıyı alma sebebi: Berlin Bar olaylı bir yer, ne olur ne olmaz

Kamalı Haber, 14 Mayıs 2024

Güncelleme: 14 Mayıs 2024

A
A

Lefkoşa Surlariçi'ndeki bir bardan dışarı çıkarılan alkollü şahıs, güvenlik görevlisi ve çalışana bıçakla saldırıp yaraladı. Hastanede ceza-i ehliyeti olup olmadığı araştırılacak olan zanlı, 8 gün daha tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “Taammüden Adam Öldürmeye Teşebbüs, Ağır Yaralama, Vahim Zarar, Yaralama, Ciddi Darp, Darp, Kanunsuz Bıçak Taşıma, Sarhoşluk” suçlarından tutuklanan zanlı E.K. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, zanlının 11 Mayıs'ta sabaha karşı saat 03.00 sıralarında Lefkoşa Surlariçi’nde bulunan Berlin Bar'dan kendisini dışarıya çıkardıkları gerekçesiyle, konu mekanın güvenlik görevlisi K.P.’nin sol göğüs kafesine kanunsuz olarak tasarrufunda bulunan ağız uzunluğu 6 cm olan 15 cm uzunluğundaki çakıyı sokup 2 cm genişliğinde kesi oluşmasına neden olarak, taammüden adam öldürmeye teşebbüs ettiğini söyledi. 

183 promil alkollü içki tesiri altında olan zanlının, ayrıca olayın akabinde yine aynı yerde görevli Y.U.’nun sol omuzuna doğru sallayıp 7 cm genişliğinde ve 2 cm derinliğinde kesik oluşmasına sebebiyet vererek yaraladığını mahkemeye aktaran polis, zanlının olay yerine gelen polis ekipleri tarafından tutuklandığını olayda kullandığı çakının emare olarak alındığını belirterek, olayda yaralanan Y.U.’nun taburcu edildiğini ancak K.P.’nin tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

"NE OLUR OLMAZ DİYE YANIMA ÇAKI ALDIM"

Polis, zanlının ifadesinde Berlin Bar isimli mekanın olaylı bir yer olduğu için oraya giderken ne olur ne olmaz diye yanına çakı aldığını söylediğini açıklayarak, hem zanlıdan hem de müştekilerden analiz için kan örnekleri alındığını, emare alınan çakı ve zanlının kıyafetlerinin de inceleneceğini söyledi.

HASTANEDE CEZA-İ EHLİYET TESPİTİ YAPILACAK

Zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığının tespiti için Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden 16 Mayıs tarihi için randevu aldıklarını kaydeden polis, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında alınması gereken birçok ifade ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğundan zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç da, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar