Yangın nedeniyle tutuklananlar serbest: İş yerine soruşturma

8 Mart 2024

A
A

Işıl Reklam binası yangını ile ilgili olarak tutuklanan üç kişiden ikisi serbest bırakıldı. Diğer işçi yurt dışı çıkış yasağı şartı ile teminata bağlandı. İş yeri, iş sağlığı ve güvenliği bakımından araştırılacak.

ZgotmplZ

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Işıl Reklam isimli iş yerinde önceki gün meydana gelen yangınla ilgili tutuklanan M.A.S., İ.G. serbest bırakılırken, A.M. teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis mahkemede, ilk etapta yangının ulama yapılan kablonun ısınması sonucu çıktığının düşünüldüğünü, ancak soğutma çalışmalarının ardından yapılan detaylı inceleme sonucu A.M.’nin kullandığı kaynak makinesinden çıkan kıvılcımların neden olduğunu belirlediklerini söyleyerek, ülkede çalışma izni ile bulunan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

İŞ YERİ DE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN SORUŞTURULACAK

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlı hakkında herhangi bir şikayet olmamasını dikkate alarak, sadece yurt dışı çıkış yasağı şartı ile teminata bağlarken, iş yeri hakkında Çalışma Bakanlığı nezdinden iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanıp sağlanmadığı hususunda soruşturma yapılmasına ve sonucun 15 gün içerisinde mahkemeye sunulmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar