Vatandaş gelinen noktayı özetledi: Bu düzen böyle giderse herkes kaçacak...

25 Kasım 2023

Güncelleme: 26 Kasım 2023

A
A

Yaşanan toplumsal ve ekonomik sorunlar nedeniyle tüm kesimler dertli. Bir vatandaş ülkenin geldiği durumu şöyle özetledi: Boğazımıza kadar pisliğin içinde kalmışız. Bu düzen kökünden bozulmuş. Bu düzen böyle giderse herkes kaçacak, isyan edecek...

ZgotmplZ

Bir Kıbrıs Türkü ile evli olan ve kendisinin de KKTC vatandaşlığı bulunan İsmail Tan, KKTC'nin geldiği durum için üzgün olduğunu belirterek, dert yandı.

Tan, yaşanan toplumsal ve ekonomik sorunları işaret ederek, insan göçünün artık durması gerektiğini söyledi.

İnsanların düşük ücret ve sürekli hale gelen zamlar nedeniyle çaresizlikle boğuştuğuna da dikkat çeken vatandaş, "Bu düzen kökünden bozulmuş. Bu düzen böyle giderse herkes kaçacak, isyan edecek." yorumunda bulundu.

İsmail Tan'ın MYK Haber mikrofonuna şunları söyledi:

"Yemin ederim boğazımıza kadar pisliğin içinde kalmışız, boğulacağız. Göç çok oldu buraya. Bir eşeği fazla yüklersen ne olur, düşecek, çatlayacak. İnsanları koymasınlar artık buraya, çatladı burası da... Buranın vatandaşıyım, hanımım buralı. Gerçekten çok üzülüyorum. Bir köy ekmeği 45 lira. İnsan artık iki ekmeğe çalışmış oluyor. Sigortalı bir adam ne kadar geçinebilir burada, ölüme doğru, mezara doğru gidiyor o adam. Ne yapabiliriz, hiçbir şey yapamayız... Bu düzen kökünden bozulmuş. Bu düzen böyle giderse herkes kaçacak, isyan edecek. İnsaf yani, insan kendi kendine zam koyuyor, bari kontrol etsinler. Bunları düzene koysunlar, kontrol etsinler. Allah bize yardım etsin." 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar