Van eylemlerinde 340 kişi gözaltına alındı

4 Nisan 2024

Güncelleme: 4 Nisan 2024

A
A

Mazbata nedeniyle çıkan olaylar sonrası operasyonlar başlatıldı. Van başta olmak üzere 14 ilde gerçekleştirilen operasyonda kanunsuz sokak eylemi yapan 340 kişi yakalandı.

ZgotmplZ

Van İl Seçim Kurulu, 31 Mart'ta en yüksek oyu alan DEM Parti adayı Adbullah Zeydan'ın seçilme yeterliliği olmadığına karar verdi.

Kararın ardından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, AK Parti'ye geçti.

Daha sonra Yüksek Seçim Kurulu, DEM Parti'nin itirazını kabul ederek mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.

Bu süre zarfında başta Van olmak üzere çoğu illerde eylemler yapıldı. Eylemler amacını aştı ve taşlı sopalı saldırılar düzenlendi.

"EŞ ZAMANLI BOZDOĞAN-20 OPERASYONU"

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yerel seçim sonrası gerçekleştirilen eylemleri gerçekleştirenlere yönelik sosyal medya hesabından bilgilendirmede bulundu.

Yerlikaya, güvenlik güçlerinin operasyon için düğmeye bastığını vurguladı.

340 KİŞİ YAKALANDI

Yapılan paylaşımda şöyle denildi:

"VAN’ da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 14 İlde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) adına Kanunsuz Sokak Eylemleri yapan 340 şüpheli, eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-20” operasyonlarıyla yakalandı.

Şüphelilerin, Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotof kokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları, güvenlik güçlerimize yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri, Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) övücü slogan attıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, Bölücü Terör Örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar