Uyuşturucu zanlısı üç Nijeryalı, 7 gün daha tutuklu

Kamalı Haber, 2 Mayıs 2024

Güncelleme: 8 Mayıs 2024

A
A

Operasyonda bir kilo uyuşturucu ile yakalanan üç Nijerya uyruklu zanlının ikisinin ülkede izinsiz kaldıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında zanlılara 7 gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da, narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen Kelepçe Operasyonunda bir kilo hintkeneviri türü uyuşturucuyla yakalanarak tutuklanan Nijerya uyruklu C.A.N., O.A.O. ve O.C.A. dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Olguları aktaran polis, zanlıların 14 - 18 Nisan 2024 tarihleri arasında zanlıların Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını söyledi.

Zanlıların 2 kez mahkemeye çıkarılarak, toplam 11 gün tutuklu kaldıkları süre içerisinde uyuşturucu maddelerin analize, ele geçirilen birçok folyo ve naylonun parmak izi incelemesine gönderildiğini söyleyen polis, 11 günde birçok kişinin sorgulandığını, gerekli şahıslardan ifade alındığını, muhaceret kontrollerinde, C.A.N.’nin 30 Eylül 2024 tarihine kadar geçerli oturma izninin bulunduğunu, O.A.O.’nun 17 Kasım 2021, O.C.A.’nın ise 27 Ekim 2022 tarihinden tutuklandıkları güne kadar ülkede ikamet izinsiz kaldıklarının belirlendiğini açıkladı. 

Polis, soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların uyuşturucu aldıkları şahıs ile sattıkları şahısların aradığını, bölge kamera görüntülerinin ve zanlıların cep telefonlarının inceleneceğini belirterek, 7 gün ek süre istedi.

Yargıç, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

NE OLMUŞTU?

Polisin mahkemede aktardığı bilgiye göre; 18 Nisan'da şüpheli olduğu tespit edilen C.A.N.'nin üzerinde arama yapılmak istendiğinde, ekipleri görünce kaçmaya çalışmış, makul kuvvet kullanılarak, tutuklanmıştı.

Zanlının pantolonunun cebinde 4 ayrı folyo kağıda sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri kaldığı bulunduğunu söyleyen polis, eve girerken, zanlı O.C.A.’nın salonda olduğunu ancak O.A.O.’nun ise hızlıca odasına giderek, kapıyı kilitlediğini açıkladı.

Polis, odaya girildiğinde, O.A.O.'nun 29 pakette 30 gram, 30 paket içinde ise 840 gram ağırlığında hintkenevirini atarken, suçüstü tespit edilerek, makul güç kullanılarak tutuklandığını, ayrıca odasında uyuşturucu satışından elde ettiğine inanılan 7 bin 200 TL’nin emare alındığını söyledi.

Polis, C.A.N.’ye ait yatak odasında yapılan aramada da uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 3 bin 200 TL, 100 gram hintkeneviri ile hassas terazinin bulunarak emare alındığına vurgu yaptı.

O.C.A. 2022'DEKİ BİR OLAYDAN ARANIYORDU

O.C.A.’da uyuşturucu madde tespit edilmediğini söyleyen polis, ancak Girne’de 2022 yılında ele geçirilen bir kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri ile 100 gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde meselesinde arandığını mahkemeye aktararak, zanlı hakkında ayrı bir soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Polis, sorgulanan zanlılardan O.A.O.'nun bir kilo uyuşturucu maddeyi 14 Nisan’da bir şahıstan aldığını, 14 gramını 7 bin TL’ye sattığını, C.A.N.’nin de O.'dan 140 gram uyuşturucu alıp, 4 gramını sattığını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar