Uyuşturucu zanlılarına üçüncü kez ek tutukluluk

Kamalı Haber, 12 Nisan 2024

A
A

10 gündür uyuşturucu nedeniyle tutuklu bulunan iki zanlı hakkında, etki edebilecekleri gerekçesiyle, ele geçirilen paketlerinin parmak izi incelemesi sonuçlanana kadar ek tutukluluk kararı alındı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da 1 Nisan'da düzenlenen operasyonda uyuşturucu maddeyle yakalanan Y.E.A. ile H.A. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgileri aktaran polis, uyuşturucu satışı yaptıklarına dair ihbar üzerine zanlıların Hamitköy’deki evlerine gittiklerini, H.A.'nın bel çantasında bir gram hint keneviri, Y.E.A.'nın üzerinde ise satışa hazır 14 ayrı pakete sarılı 15 gram hint keneviri ve bir adet hassas terazi ele geçirildiğini aktardı.

Polis, zanlının itiraf içerikli gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 30 Mart günü aranan bir şahıstan 15 gram olarak 10 bin TL’ye aldığını söylediğini anlattı.

Zanlıların iki kez mahkemeye çıkarılarak, haklarında toplam 10 gün tutukluluk emri alındığını anımsatan polis, bu süre zarfında ele geçirilen uyuşturucu maddelerin laboratuvara gönderildiğini, sarılı olduğu paketlerin parmak izi incelemesine gönderildiğini, 11 kişinin sorgulandığını, 3 kişiden de ifade temin edildiğini kaydetti.

Soruşturmanın devam ettiğini, zanlıların beklenen analiz sonuçlarına müdahale etmeyeceğini ancak parmak izi incelemesi sonucu çıkabilecek yeni zanlılara etki edebileceğini belirten polis, zanlıların 10 günlük tutukluluk süresince iki kişinin daha tutuklandığını ancak suçla bağlantıları olmadığı belirlenerek, serbest bırakıldıklarını kaydetti.

Polis, birçok kamera görüntüsü incelendiğini ve birçok kamera görüntüsü inceleneceğini belirterek, zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlıların 4 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar