Uyuşturucu hapları Türkiye'den satmak için getirdiler

Kamalı Haber, 27 Nisan 2024

Güncelleme: 27 Nisan 2024

A
A

Girne'deki operasyonda yaklaşık 400 adet uyuşturucu hapla yakalanan iki zanlı, hapları ülkeye Türkiye'den satmak için getirdiklerini ifade etti. Zanlılara 7 gün ek tutukluluk verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de düzenlenen Zehir Torbası Operasyonu’nda çok miktarda uyuşturucu hapla yakalanan 19 yaşındaki B.S. ile 23 yaşındaki M.S.E. dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru, zanlıların kanunsuz uyuşturucu madde (extacy) ithal alma verme ve tasarruf, kanunsuz patlayıcı madde ithal, taşıma ve tasarrufu suçlarından tutuklanarak, mahkemeye çıkarıldıklarını söyledi. 

23 Nisan'da düzenlenen Zehir Torbası Operasyonu’nda Girne Gazi Ahmet Aksu Sokak üzerinde şüpheli görülen B.S.'nin üzerinde ve aynı sokaktaki evinde yapılan aramada, muhtelif renk desen ve ebatlarda 395 adet bütün ve 21 adet de yarım hap (extacy), 5 adet canlı tabanca mermisi ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan toplam 865 Sterlin ile 6,350 TL nakit para tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi. 

S.'nin yanı sıra suçla bağlantısı tespit edilen M.S.E’nin de tutuklandığını, Girne’de garsonluk yapan zanlıların verdikleri ifadelerinde söz konusu uyuşturucu hapları Türkiye’den KKTC’ye satmak için getirdikleri yönünde ifade verdiklerini belirten polis, zanlılara "Uyuşturucu madde ithal, alma, verme ve tasarruf" ve "Kanunsuz patlayıcı madde ithal, taşıma ve tasarruf" suçlamaları getirildiğini kaydetti. 

Emare alınan uyuşturucuların analize gönderildiğini ancak henüz sonuçların çıkmadığını söyleyen polis, aranan şahıs olduğunu, zanlıların cep telefonlarının inceleneceğini, soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 7 gün ek süre talep etti.

Yargıç da, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar