Uyuşturucu alan ve ona satan teminata bağlandı

Kamalı Haber, 28 Mart 2024

Güncelleme: 28 Mart 2024

A
A

Evinde uyuşturucu bulunan şahıs ile ona uyuşturucuyu sattığını iddia ettiği zanlılar, teminat şartıyla tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’ya bağlı Minareliköy’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında 25 gram hintkeneviri ile yakalanan Y.Ç. ile uyuşturucu madde verdiği iddia edilen E.S. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye meselenin olgularını aktaran polis 16 Mart'ta Minareliköy'de yaşayan zanlı Y.Ç.’nin ikametgahında mahkeme emri ile huzurunda yapılan aramada; 20 gram ağırlığında hintkeneviri bulunarak emare olarak alındığını, zanlının maddeyi Dereboyu'nda 27 Ocak’ta E.S.’den 28 gram olarak 14 bin TL’ye satın aldığını beyan ettiğini söyledi.

GİTMEDİĞİNİ SÖYLEDİĞİ YERE GİTTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

E.S.’nin tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını, zanlının suçlamaları kabul etmediğini anlatan polis, E.S'nin ifadesinde söz konusu tarihte Dereboyu’na gitmediğini söylediğini, ancak kamera görüntülerinde gittiğinin görüldüğünü açıkladı.

Polis, Y.Ç.'nin aleyhine getirilen davayı kabul ettiğini ancak E.S.'nin kabul etmediğini kaydederek, soruşturmanın tamamlandığını söyledi ve zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıların 30’ar bin TL nakit teminat yatırması, yurt dışına çıkış yasağı, ikişer kefilin 500’er bin TL kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut şartlarıyla tutuksuz yargı kararı verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar