Üstel temaslarını yorumladı: Dünya ile kucaklaşma vizyonumuz gelişiyor

2 Mart 2024

Güncelleme: 2 Mart 2024

A
A

Üstel, "Dünya sadece bir kıtadan oluşmuyor. Dünyanın geriye kalan tüm ülkelerinin yetkilileri ile bulduğumuz her fırsatta görüşüyor ve gerekli siyasi adımları atıyoruz." dedi.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle katıldığı 3. Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde bugün çok sayıda ikili ve heyetler arası temas gerçekleştirdi.

DÜNYAYLA KUCAKLAŞMA VİZYONUMUZ GELİŞİYOR

Başbakan Üstel, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Burundi Başbakanı Gervais Ndirakobuca ile bir araya geldi.

Üstel görüşmede yaptığı konuşmada, "Tıpkı dünyanın diğer ülkeleri gibi Afrika ülkeleri ile de siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin son dönemde başlattığı Afrika ile ilişkileri geliştirme vizyonu son derece doğrudur. Dünya sadece bir kıtadan oluşmuyor. Afrika ülkelerinde inanılmaz ekonomik fırsatlar var. Sadece yakın komşularınızla, Türk devletleri ya da Avrupa ile değil, dünyanın geriye kalan tüm ülkelerinin yetkilileri ile bulduğumuz her fırsatta görüşüyor ve gerekli siyasi adımları atıyoruz." dedi.

Burundi'nin de bu ülkelerden biri olduğunu ve ülkenin 10 yıllık sürede istikrara ulaşana kadar çok ciddi sıkıntılardan geçtiğini söyleyen Üstel, şu anda ülkelerini kalkındırmak için yatırım beklediklerini, kahve, çay gibi özellikli ürünleri olduğunu ve KKTC'deki okullarda 400'e yakın vatandaşının eğitim aldığı bilgisini vererek, "Bu noktada aramızda neden ilişki geliştirmeyelim? Kendilerini KKTC’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

"AZERBAYCAN SAMİMİYETLE ADIMLAR ATIYOR"

Başbakan Ünal Üstel  Yeni Azerbaycan Partisi Başkan Yardımcısı Tahir Budagov ve ekibi ile heyetler arası bir görüşme de gerçekleştirdi. 

Başbakan Ünal Üstel, görüşme sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "İlerleyen günlerde Azerbaycan ve KKTC arasında özellikle eğitim ve turizm alanlarında çok önemli gelişmeler olacak. Azerbaycan KKTC ilişkilerinin hedeflendiği noktaya getirilmesi için büyük adımlar attık.

Azerbaycan gerek siyasal gerek ekonomik ve gerekse kültürel ilişkilerin geliştirilmesi adına beklentilerin çok ötesinde samimiyetle adımlar atıyor ve bizler bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz."

Başbakan Ünal üstel bugün ayrıca AK Parti Dış İlişkiler Başkanı Zafer Sarıkaya ve heyeti ile de görüştü.

Görüşmede geçen yıl Azerbaycan Partisi, Ak Parti ve UBP arasında imzalanan partiler arası iş birliği protokolü ve bu protokole bağlı olarak yapılacak etkinlikler ele alındı.

Başbakan Üstel, foruma ilişkin olarak bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve KKTC'nin, yeni Kıbrıs politikasının dimdik arkasında olduğunu" belirtmişti.

Bugün gerçekleştirilen görüşmelerde, Başbakan Ünal Üstel’e, UBP Genel Sekreteri ve Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakan Siyasi Danışmanı Özdemir Tokel ve KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu da eşlik etti.

Üstel bugün ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın konuşmacı olarak katıldığı "Kıbrıs İçin Yeni Bir Gelecek" isimli panele de dinleyici olarak katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


FOTO GALERİ

1 ZgotmplZ

Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar