Üstel, kurultay tarihini verdi: TC'nin bilgisi dahilinde Eylül 2024'te gerçekleştireceğiz

25 Kasım 2023

A
A

Ünal Üstel, Ulusal Birlik Partisi Olağan Kurultayı’nın parti yetkili kurullarının aldığı karar doğrultunda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de bilgisi dahilinde Eylül 2024’te yapılacağını belirtti.

ZgotmplZ Ünal Üstel / Facebook

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel, UBP Olağan Kurultayı’nın parti yetkili kurullarının aldığı karar doğrultunda Eylül 2024’te yapılacağını belirtti.

BRT’nin haberine göre, bir ziyareti sırasında kurultay tarihine yönelik bir soru üzerine değerlendirmede bulunan Üstel, şunları söyledi:

“Biz, birileri istedi diye, birileri istediği zamanda UBP kurultay yapacak diye bir şey yok. Kurultayın tarihi bellidir. Biz bunu merkez yönetim kurulunda alınan karar gereği Eylül 2024’te yapacağız. Bunu Türkiye Cumhuriyeti’ne de bildirdik. Türkiye Cumhuriyeti’nin bilgisi dahilinde 2024 Eylül ayında kurultayımızı gerçekleştireceğiz. UBP büyük bir partidir. Bir-iki ayda kurultay yetişmez. Kurultayımızı yaparken örgütlerimizi ve üyelerimizi yenileyeceğiz. O doğrultuda eylül ayı içerisinde parti meclisinin belirlediği tarihte kurultayımızı yapmış olacağız. Sağdan soldan söylenen şeyler doğru şeyler değildir. Partinin yetkili organlarının alacağı karara uyacağız. O da Eylül 2024’tür.”

UBP Merkez Yönetim Kurulu, eylül ayında aldığı kararla, kurultayın 2024 yılı içerisinde belirlenecek bir tarihte yapılacağını bildirmişti. Karara ilişkin açıklamada, "Kurultayımız 2024 yılı içerisinde Parti Meclisimiz tarafından belirlenen günde yapılacaktır." denilmişti.

UBP Parti Tüzüğü (21'inci madde), kurultayın iki yılda bir yapılmasını öngörüyor ancak parti, son yıllarda kurultaylarını Siyasal Partiler Yasası uyarınca 3 yıllık sürelerde gerçekleştirdi. Son olağan kurultay Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Son kabine değişiminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan alınan UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, aylardır tüzüğü işaret ederek, kurultay çağrısında bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar