Üstel-Arıklı görüşmesinden ne çıktı? 100 günlük eylem planı ne olacak?

12 Mayıs 2022

Güncelleme: 12 Mayıs 2022

A
A

Üstel, hükümet kurma çalışmaları kapsamında YDP'yi ziyaret ederek, Arıklı ile bir araya geldi. İkili, genel sekreterlerin hükümet programı üzerinde çalışması kararı aldı.

ZgotmplZ

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkanı Erhan Arıklı ile görüştü.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Üstel, parti genel sekreterlerini hükümet programını şekillendirmekle yetkilendireceklerini ifade etti.

Demokrat Parti (DP) ve YDP, üçüncü Faiz Sucuoğlu hükümetini yıkıma götüren 100 günlük eylem planının hükümet programında yer almasını talep ediyordu.

Üstel gibi Erhan Arıklı da, genel sekreterlerin hükümet programı üzerinde çalışacaklarını vurguladı.

Ardından genel başkanlar da son rötuşları yapacak.

Başbakan, UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, dünkü UBP PM toplantısı sonrası eylem planının ayrı protokolle imza altına alınmasına karşı olduklarını, fakat farklı bir yöntemin olabileceğini kaydetmişti.

Üstel, 15.30’da Demokrat Parti’yi (DP) ziyaret edecek.

ÜSTEL NE SÖYLEDİ?

Üstel görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, “İyi niyetle bu yola çıkıyoruz. Bir icraat hükümeti ortaya çıkarıp, icraat yaparak ülkenin önünü açmak asli görevimizdir. Bu bilinçle hareket edeceğiz.” dedi.

Üstel, acil ve öncelikli konuların neler olduğunu ve neler yapılabileceğini bir program dahilinde nasıl çözebileceklerini görüştüklerini kaydetti.

Ünal Üstel, ülkenin ekonomik sıkıntılarının ne kadar büyük olduğunun bilinci içinde olduklarını söyleyerek, “Esas gailemiz ülkemizdir. Ne kadar hızlı bir görüş alışverişlinde bulunur ve protokol çalışması yaparsak ülkenin gecikmiş sorunlarını bir an önce çözüme ulaştırırsak ülkemizin önünü kısmen de olsa açmış olacağız.” dedi.

ARIKLI NE DEDİ?

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da açıklamasında, hükümet krizinin ardından gelinen noktadan kimsenin memnun olmadığını söyledi.

Arıklı, Üstel ile bugün fikir teatisinde bulunduklarını söyledi.

Öncelikli olanın kurulacak hükümetin icraat yapması ve belli bir program dahilinde çalışması olduğunu dile getiren Erhan Arıklı, Üstel’in bu konuda icraat yapmak için görev üstlendiğini açıkladığına işaret etti.

YP lideri, genel sekreterlerin hükümet programı üzerinde çalışacaklarını ve genel başkanların da son rötuşları yapacağını belirtti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar