Ülkeye tabancalarla giren iki Rum tutuklandı

Kamalı Haber, 27 Mart 2024

A
A

Metehan'dan araçlarında kanunsuz iki tabanca ve mermilerle ülkeye giren iki Kıbrıslı Rum soruşturma kapsamında iki gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Polis Müdürlüğü operasyonunda araçlarına gizledikleri silah ve mermilerle Metehan Sınır Kapısından giriş yapmaya çalışırken suçüstü yakalanarak tutuklanan Kıbrıslı Rumlar A.A. ve S.S. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, 26 Mart'ta GKRY vatandaşı zanlıların araç ile Metehan Kara Giriş Kapısından KKTC'ye giriş yaptıktan sonra polis ekipleri tarafından Metehan Sosyal Konutlar park yeri içerisinde tespit edildiklerini söyledi.

ARACIN KOLTUĞUNDA VE GİZLİ BÖLMESİNDE TABANCA BULUNDU

Polis, zanlıların aracının arka koltuğunun üzerinde siyah renk el çantası içerisinde dokuz adet 7.65 mm çapında mermi bir adet 7.65 mm çapında siyah renk tabanca ile yine aracın arka koltuk arasındaki gizli bölmesinde bir adet 9 mm çapında markasız siyah renk kanunsuz tabanca tespit edilerek emare alındığını belirtti. 

Alınması gereken ifadeler ve kamera görüntüleri olduğunu kaydeden polis, tabancalar ve mermiler üzerinde balistik incelemenin yapılması ve başka bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi gerektiğinden, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıların 2 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar