Üç uyuşturucu zanlısına 8 gün ek tutukluluk

22 Nisan 2024

Güncelleme: 23 Nisan 2024

A
A

Polisin yaptığı operasyonda, üzerlerinde ve kaldıkları evde bir kiloya yakın uyuşturucu bularak tutukladığı üç kişi, tekrar mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, 8 gün daha tutuklu kalacak. Diğer bir mahkemedeki zanlı da teminata bağlandı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da, narkotik ekipleri tarafından gerçekleştirilen Kelepçe Operasyonunda bir kilo hintkeneviri türü uyuşturucuyla yakalanan Nijerya uyruklu C.A.N., O.A.O. ve O.C.A. tutuklanarak bugün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Olguları aktaran polis, zanlıların 14 - 18 Nisan 2024 tarihleri arasında zanlıların Lefkoşa’da meydana gelen “Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını söyleyerek, 18 Nisan'da şüpheli olduğu tespit edilen C.A.N.'nin üzerinde arama yapılmak istendiğinde, ekipleri görünce kaçmaya çalıştığını ve kısa sürede makul kuvvet kullanılarak, tutuklandığını aktardı. 

Zanlının pantolonunun cebinde 4 ayrı folyo kağıda sarılı yaklaşık 5 gram ağırlığında hintkeneviri kaldığı bulunduğunu söyleyen polis, eve girerken, zanlı O.C.A.’nın salonda olduğunu ancak O.A.O.’nun ise hızlıca odasına giderek, kapıyı kilitlediğini açıkladı.

Polis, odaya girildiğinde, O.A.O.'nun 29 pakette 30 gram, 30 paket içinde ise 840 gram ağırlığında hintkenevirini atarken, suçüstü tespit edilerek, makul güç kullanılarak tutuklandığını, ayrıca odasında uyuşturucu satışından elde ettiğine inanılan 7 bin 200 TL’nin emare alındığını söyledi.

Polis, C.A.N.’ye ait yatak odasında yapılan aramada da uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 3 bin 200 TL, 100 gram hintkeneviri ile hassas terazinin bulunarak emare alındığına vurgu yaptı.

BİR ZANLININ 2022'DEKİ BİR OLAYDAN ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

O.C.A.’da uyuşturucu madde tespit edilmediğini söyleyen polis, ancak Girne’de 2022 yılında ele geçirilen bir kilo 500 gram ağırlığında hintkeneviri ile 100 gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde meselesinde arandığını mahkemeye aktardı.

Polis, sorgulanan zanlılardan O.A.O.'nun bir kilo uyuşturucu maddeyi 14 Nisan’da bir şahıstan aldığını, 14 gramını 7 bin TL’ye sattığını, C.A.N.’nin de O.'dan 140 gram uyuşturucu alıp, 4 gramını sattığını belirtti.

Zanlıların uyuşturucu aldıkları şahıs ile sattıkları şahısların aradığını, bölge kamera görüntülerinin inceleceğini ve zanlıların cep telefonlarının inceleneceğini belirten polis, 8 gün ek süre istedi.
 
Yargıç, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.

EVİNDE UYUŞTURUCU BULUNMUŞTU, TEMİNAT KARŞILIĞI SERBEST

Diğer yandan, daha önce eşini darp ettiği gerekçesiyle tutuklanıp, teminatla serbest bırakıldıktan sonra 11 Nisan'da polisin evinde yaptığı aramada, uyuşturucu, plastik ve metal öğütücü, içinde uyuşturucu olan sarma sigara ile yakalanan C.Ç. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini belirten polis, zanlının evinde bulunan uyuşturucu kalıntılarının hintkeneviri ve metafetamin olduğunun belirlendiğini ve benzer sabıkası olduğunu, ayrıca kadına şiddet suçundan 11 Nisan’da teminata bağlandığını belirterek, yeni bir teminat şartı belirlenmesini talep etti.

Yargıç, zanlının 40 bin TL nakit teminat yatırması, iki kefilin 400’er bin TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün ispat-ı vücut yapması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar