Üç kaçak cezaevinde yargılanmayı bekleyecek

Kamalı Haber, 7 Mayıs 2024

A
A

Alayköy'de polisin muhaceret kontrolü yaptığı üç kişinin ülkede kaçak olarak bulunduğu tespit edildi. Çıkarıldıkları mahkemede zanlılar, davalarını beklemek üzere cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Alayköy'de Mustafa Kemal Caddesi üzerinde tespit edilen ve ülkede kaçak olarak bulunan zanlılar A.H., S.A. ve A.Z. mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Olayla ilgili bulguları aktaran polis, zanlıların 7 Mayıs tarihinde saat 00.20 sıralarında Alayköy'de Mustafa Kemal caddesi üzerinde yolun kenarında yürümekte olan zanlılar A.H., S.A. ve A.Z.’nin polis tarafından yapılan muhaceret kontrollerinde A.H.’nin 26 Ocak 2023 tarihinden itibaren 467 gün, S.A.'nın 2 Kasım 2023 tarihinden itibaren 218 gün ve A.Z.'nin 1 Kasım  2022 tarihinden itibaren 553 gün süre ile ülkede ikamet izinsiz olduklarının tespit edildiğini söyledi.

Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, yasal statüleri de göz önüne alınarak, zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, zanlıların davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yasal statülerini de dikkate alarak 20 günü aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemelerine emir verdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar