Üç ayrı uyuşturucu davası: İki zanlı cezaevine gönderildi, ikisi teminata bağlandı

Kamalı Haber, 21 Mart 2024

Güncelleme: 21 Mart 2024

A
A

Uyuşturucu ile ilgili mahkeme süreci devam eden zanlılar bugün mahkemeye çıkarıldı. Üç ayrı davada yargılanan dört kişiden ikisi teminatla serbest bırakılırken, iki zanlı cezaevine gönderildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 12 Mart 2024 tarihinde aracında yapılan aramada 25 gram hintkeneviri bulunarak tutuklanan E.E. yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Polis, zanlının maddeyi 12 Mart’ta aranan siyahi bir şahıstan 14 bin TL'ye aldığını söylediğini, evinde arama yapılan aramada kanunsuz bir şey bulunmadığını ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 30 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 500 TL kefalet senedi imzalaması ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

METEHAN'DA YAKALANAN RUM CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Lefkoşa’da Metehan Kara Geçiş Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye giriş yapmak isteyen uyuşturucuyla yakalanan Rum uyruklu N.T. yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 11 Mart 2024 tarihinde, aracında ve üzerinde yapılan aramada, 10 gram kokain ve 27 gram hint keneviri bulunduğunu, zanlının uyuşturucu maddeyi aranan bir şahıstan bin euro karşılığında aldığını itiraf ettiğini açıklayarak, soruşturmanın tamamlandığını, zanlının Güney Kıbrıs vatandaşı olduğunu belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

ERCAN'DA METAL ÖĞÜTÜCÜ İLE YAKALANDILAR

Ercan Havaalanı giden yolcu salonunda x-ray cihazından geçerken valizlerinde içerisinde uyuşturucu kalıntısı olan öğütücü tespit edilen O.D. ve Y.E.N. yeniden mahkemeye çıkarıldı. 

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlı Y.E.N.’nin 15 Mart'ta, O.D.'nin ise 12 Mart'ta Ercan Havaalanı giden yolcu salonunda x-ray cihazından çantalarında uyuşturucu madde kalıntısı olduğu düşünülen metal öğütücülerin ele geçirildiğini ve soruşturmanın tamamlandığını belirterek, 2 zanlının da teminata bağlanmasını talep etti.

Polisin ardından söz alan zanlı Y.E.N., öğütücüyü valizinde yurt dışından getirdiğini söyledi. Zanlının bu beyanı üzerine aleyhine uyuşturucu madde tasarrufunun yanı sıra ithal suçu da getirildi.

Mahkeme, çalışma izni süresi biten O.D.’nin 45 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Yargıç, Y.E.N.’nin ise 50 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 500 bin TL kefalet senedi imzalaması, yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar