UBP yine "27 Kasım" dedi, Üstel'e "tam yetki" verdi: Kaos ortamı yaşanıyor

13 Eylül 2022

Güncelleme: 13 Eylül 2022

A
A

UBP Merkezi Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi, 27 Kasım’ı hedef koydu, Genel Başkan Üstel'i yerel seçimlerle ilgili sürecin yürütülmesinde tam yetkili kıldı. "Kaos ortamı yaşanıyor." diyen Üstel, muhalefetin desteğini de almaya çalışacak.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) yerel seçimler gündemiyle peş peşe Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısı gerçekleştirdi.

UBP, yerel seçimlerin yine 27 Kasım yapılmasını benimserken, çalışmaları yürütmek için UBP Genel Başkanı Ünal Üstel'e tam yetki verdi.

Anayasa Mahkemesi, 7 Eylül'de Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP) başvurusu üzerine, yerel seçim tarihinin kasıma ertelenmesi ve yenisi seçilene kadar mevcut belediye başkanlarının görevlerine devam etmesi kararlarını Anayasa’ya aykırı bulmuştu.

Toplantıların ardından basına açıklamalarda bulunan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Üstel, AYM'nin kararını işaret ederek, "ülkenin içine girdiği kaos ortamını sonlandırmak ve yeniden yerel seçimin yapılmasını sağlamak amacıyla çalışmaları yürütmek üzere UBP yetkili organlarının kendisini  ‘tam yetkili’ kıldığını" açıkladı.

İlk önce ülkenin içinde bulunduğu “kaos ortamını” sonlandırmak, ardından ise halkı yeniden 27 Kasım’da seçime götürebilmek adına çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Üstel, bu noktada zamanın çok önemli olduğuna değinerek, muhalefet partileriyle istişare halinde bu sıkıntıları aşacaklarını kaydetti. 

Ünal Üstel, şu anki gündemin yerel seçimler olduğuna işaret ederek, belediyelerin birleştirilmesine yönelik yasa tasarı için Meclis’teki bütün milletvekillerinin ağustos ayına kadar çalışmalar yürüttüğünü ve hemfikir olunan kriterler çerçevesinde 27 Kasım’ı hedef koyduklarını aktardı.

"MUHTARLAR İMZA ATAMIYOR"

Yerel seçimlerin 27 Kasım’da yapılmasını içeren Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası'nın Cumhuriyet Meclisi’nden geçmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından başlayan sürecin, Anayasa Mahkemesi hükmüyle bozulduğunu aktaran Üstel, “Geldiğimiz noktada bir kaos ortamı yaşanıyor. Okullar açılıyor. Çocuklarımız okula gidecek. Muhtarlarımız ikametgah belgesine imza atamıyor. Belediye başkanlarımız imza atamıyor.” dedi.

Üstel, “Öncelikle bu düştüğümüz ortamdan çıkış yolunu muhalefet partileriyle birlikte bulacağız. Ardından 27 Kasım seçimini tekrardan Cumhuriyet Meclisi’nden bir kararla geçirip, yerel seçimlerin ‘start’ını vermiş olacağız. Bana partimin verdiği yetki çerçevesinde de süratli bir şekilde bölgelerimizdeki belediye başkanlıklarımı da tespit edip, süreci başlatmış olacağız.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar