Tutuklu zanlıdan "Silahlara meraklıyım" savunması

19 Nisan 2024

Güncelleme: 19 Nisan 2024

A
A

Minareliköy’de düzenlenen operasyonda silah, mermi ve şarjörle yakalanan M.Y.C. ve E.Y. hakkında 7'şer gün daha ek tutukluluk kararı alındı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

"Kanunsuz ateşli silah ithali, tasarruf ve taşıma", "Kanunsuz patlayıcı madde tasarruf ve taşıma" suçlarından tutuklanan zanlılar M.Y.C. ve E.Y., bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

16 Nisan günü yaşanan olayda, Minareliköy'de faaliyet gösteren Erülkü Süpermarket'in otoparkında, ihbar üzerine gerçekleştirilen operasyonda, HR 905 plakalı araç içerisinde yolcu olarak bulunan M.Y.C.'nin belinde, Türkiye'den kaçak sokulduğu belirlenen Hırvatistan yapımı XDM Elite marka 9 mm’lik tabanca, 6 adet 9 mm’lik canlı mermi ile bir adet 14'lük kısa, bir adet 25’lik uzun şarjör yakalanmıştı. M.Y.C. ile araç sürücüsü E.Y. tutuklanmıştı.

M.Y.C.'nin Girne’deki evinde yapılan aramada da Çekoslovak yapımı 7.65 mm silah ile silaha ait şarjör ele geçirilmiş, E.Y.'nin evinde yapılan aramada ise bir suç unsuruna rastlanmamıştı.

Mahkemede, yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgi veren polis, zanlıların birer gönüllü ifade verdiğini, zanlı M.Y.C.'nin Girne’deki silahın yıllar önce kendisine hediye edildiğini, Lefkoşa’da ele geçirilen silahın ise Suriye’de bulunan bir şahıs tarafından, bir kişi aracılığıyla hediye olarak gönderildiğini, silahlara meraklı olduğunu söylediğini aktardı. 

Polis, bulunan silahların parmak izi ve balistik incelemeye gönderildiğini, sonuçların beklendiğini açıkladı. 

Soruşturmanın devam ettiğini, ismi tespit edilen aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıların 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir