Türkiye'nin yeni Kıbrıs İşleri Koordinatörü resmen görevi devraldı, ilk mesajını verdi

5 Haziran 2023

Güncelleme: 5 Haziran 2023

A
A

Türkiye'de yeni Cumhurbaşkanı Kabinesi'nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanan Cevdet Yılmaz, Fuat Oktay'dan görevi devraldı. Yılmaz, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü görevini de yürütecek.

ZgotmplZ
Fuat Oktay (solda), Cevdet Yılmaz'a, Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı 2018-2023 Birinci Dönem Faaliyet Raporu'nu sundu.
AA

Haber Merkezi

Fuat Oktay, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevini bugün törenle Cevdet Yılmaz'a devretti.

Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen törende görevi devralan Cevdet Yılmaz, aynı zamanda Türkiye'nin Kıbrıs İşleri Koordinatörü olarak da görev yapacak.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü'yle KKTC'nin her bakımdan yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Fuat Oktay ise 5 yıllık görevi süresinde Kıbrıs İşleri Koordinatörlüğü'yle KKTC ile iktisadi ve mali iş birliğini, geniş kapsamlı toplumsal boyuta da yayarak güçlendirdiklerini kaydetti.

Oktay, Türkiye'de 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen 28'inci Dönem Milletvekilleri Genel Seçimi'nde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Ankara 3'üncü bölgeden milletvekili olarak Meclis'e seçilmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü açıkladığı yeni Cumhurbaşkanı Kabinesi'nde, Oktay'ın yanı sıra milletvekili seçilen bakanlara kabinede yer vermemişti.

CEVDET YILMAZ KİMDİR?

Cevdet Yılmaz 1 Nisan 1967 tarihinde Bingöl'de doğdu. Lise öğrenimini Bingöl'de 1983 yılında tamamladı. Ankara ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, doktorasını Ankara Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Avrupa Birliği ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümer Halı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

23, 24, 26 ve 27'nci dönemde Bingöl, 25'inci dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanlığı yaptı.

60'ıncı hükûmette Devlet Bakanı; 61, 62 ve 64'üncü hükûmetlerde Kalkınma Bakanı, 63'üncü hükûmette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

AK Parti MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya, Dış İlişkiler ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

2020 yılı Kasım ayından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar