Türkiye'nin ayırdığı güvenlik bütçesinin yarısı kullanıldı

25 Ocak 2024

Güncelleme: 25 Ocak 2024

A
A

Türkiye'nin 2023 yılı için KKTC'nin savunma ve güvenlik sektörü projelerine ayırdığı 77,7 milyon TL'den 26,4 milyon TL'si harcandı. Polis teşkilatına 38 milyon TL'den ise 19,4 milyon TL'si kullanıldı.

ZgotmplZ

Türkiye-KKTC arasındaki 2023 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması kapsamında Türkiye Cumhuriyeti'nin savunma ve güvenlik sektörü projelerine 77,7 milyon TL ödenek ayrıldığı ve bunun 26,4 milyon TL'sinin harcandığı açıklandı.

Polis Teşkilatını Güçlendirme Projesi çerçevesinde Polis Genel Müdürlüğü'ne 38 milyon TL ödenek tahsis edildi ve bu tutarın 19,4 milyon TL'si harcandı.

Yapılan harcamalar şöyle açıklandı:

  • Polis Genel Müdürlüğü'ne yeni taşıt alımı için 7,8 milyon TL harcandı ve bu kapsamda 7 panel van araç, 2 çift kabin arazi aracı ve 1 jip tipi binek araç alımı gerçekleştirildi.

  • Mevcut resmi hizmet araçlarının tamir, bakım giderleri için 3,1 milyon TL harcandı. Ayrıca, Polis Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Genel Müdürlüğü personelinin resmi üniformaları için 2,8 milyon TL ödeme yapıldı.

  • Gönyeli Polis Karakolu’nun çevre düzenlemesi ve mefruşat, demirbaş alımı için 2,1 milyon TL harcandı.

  • 155,199 ve 156 Acil hatlarının Birleştirilmesi Projesi için ise 1,3 milyon TL katkı sağlandı.

  • Polis Müdürlük Binaları, Lojman, Karakol ve Şubelerinin Tamir, Bakım ve Onarımı için 1,5 milyon TL, PGM Bünyesindeki teknik teçhizatların bakım onarımı için 1 milyon TL ödenek tahsis edildi.

  • Devam eden ve/veya tamamlanan projeler arasında Elektronik Belge Yönetim Sistemi Donanım Projesi (6,3 milyon TL), Server Alım Projesi (7 milyon TL), Bilgisayar ve teknik donanım projesi (1,8 milyon TL), Trafik Şube El tableti alım projesi (1,5 milyon TL), Tepe lambaları Donanım ve Yedekleme Projesi (500 bin TL) bulunuyor.

  • Polis Genel Müdürlüğü Binası Merkezi Isıtma ve Soğutma Sistem Temini Projesi kapsamında 6 milyon TL ödenek tahsis edildi ve 5,3 milyon TL'si fiilen harcandı.

  • İtfaiye Genel Müdürlüğü için mevcut araçların tamiri için 1,7 milyon TL, yeni itfaiye aracı temini için 6 milyon TL ödenek ayrıldı, ayrıca depreme yönelik malzeme alımı için 4 milyon TL ödenek tahsis edildi.

  • Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı işbirliğiyle savunma harcamaları kaleminden alınarak PGM emrine verilecek ilave 15 binek aracın ihalesi tamamlandı ve araçların temini için süreç devam ediyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar