Türkiye'de bir ilk gerçekleşti: Bir şirket haftada 4 gün çalışma düzenine geçti

8 Nisan 2024

Güncelleme: 8 Nisan 2024

A
A

Merkezi Yalova'da bulunan Türk şirketi Aksa Akrilik, 200 beyaz yakalı çalışanı için haftada 4 gün çalışma düzenine geçerek ülkede bir ilki gerçekleştirdi.

ZgotmplZ

Türkiye merkezli akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, beyaz yakalı 200 çalışanı için haftada dört gün çalışma düzenine geçiş yaparak ülkede bu modeli benimseyen ilk şirketlerden biri oldu. Bu denemenin ardından şirket, bu çalışma düzenini kalıcı hale getirme kararı aldı.

Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş., operasyonel verimliliği artırmak ve iş-hayat dengesini iyileştirmek amacıyla daha kısa çalışma haftasını test etti. Şirketin Yalova merkezli olduğu ve 1200 kişinin istihdam edildiği belirtiliyor.

Merkezi Yalova'da bulunan şirketin CEO'su Cengiz Taş, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, dört günlük çalışma düzenine geçildikten sonra çalışanlardan yoğun destek aldıklarını ve katılım oranının yüzde 94 olduğunu belirtti. Ayrıca Taş, uygulamanın ardından şirket içinde işbirliğinin ve takım ruhunun arttığını ifade etti.

Bu adım, iş dünyasında çalışanların iş ve özel hayat dengesini sağlamak adına yapılan önemli bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar