Türkiye ve Azerbaycan: KKTC'nin her zaman destekçisiyiz

13 Mayıs 2024

Güncelleme: 13 Mayıs 2024

A
A

KKTC, Türkiye ve Azerbaycan Meclisleri arasındaki dostluk gruplarının bir araya gelmesini, "tarihi" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Tatar, bu birlikteliğin dünyaya Kıbrıs Türkünün yalnız olmadığını gösterdiğinin altını çizdi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC- Azerbaycan, Türkiye Azerbaycan ve KKTC-Türkiye parlamentolar arası dostluk grupları başkan ve bazı üyelerini kabul etti. Tatar, üç meclis dostluk grubunun KKTC’de bir araya gelmesini “tarihi bir gün” olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu tarihi günde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bugün tarihi bir gün çünkü bu ülkede mücadele ederken, tek millet üç devlet hayaliyle yaşadık.” dedi.

“Birlikte olabilmemiz ve tüm dünyayla bu görüntüleri paylaşabilmemiz, esas itibarıyla Kıbrıs Türkünün yalnız olmadığını gösteriyor” diyen Tatar, Azerbaycan ve Türkiye’nin desteğinin fevkalade önemli olduğunu kaydetti.

Tatar, Kıbrıs Türkü'nün yürüttüğü davanın ulusal bir dava olduğunu, bu davanın Türkiye’nin, Azerbaycan’ın, tüm Türk dünyasının da davası olduğunu belirtti.

Azerbaycan’da Haydar Aliyev Müzesini ziyaretinde Aliyev’in Kafkasya, Anadolu ve Doğu Akdeniz’in başkalarının emellerine hizmet etmemesi, başkalarının egemenliğine geçmesinin Anadolu ve Kafkasya için tehlike arz edeceği ifadelerinin yer aldığına işaret eden Tatar, “Bu tehlikeleri gördüğümüz ve bildiğimiz için sonuna kadar KKTC’ye sahip çıkmak milli bir görevimizdir” dedi.

Dostluk grupları ile kendilerine güç verdiklerini, uluslararası aktörlere Kıbrıs Türk devletinin Türkiye’nin desteğiyle yalnız olmadığını gösterdiklerini kaydeden Tatar, “Azerbaycan devletinin ağırlığı ile bu zemin daha da güçlenmiştir” dedi.

KKTC - Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Cavanşir Feyziyev, Kıbrıslı Türklerin adada yaşadıklarının benzerini Sovyetler Birliği döneminde de Azerbaycan’ın yaşadığını, o dönemde her zaman Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında durduğunu ve zaferi birlikte elde ettiklerini anlattı.

Azerbaycan’da Kıbrıs Türkünün sorunlarına her seviyede daha çok ilgi gösterilmeye başlandığını belirten Feyziyev, “Her bir Azerbaycan Türkü Kıbrıs Türkünün her zaman yayındadır” dedi.

KKTC - Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ak Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, KKTC, Azerbaycan ve Türk bayrağının yan yana olmasının üç devlet bir milletin teşekkülünü gösterdiğini belirterek, ilk kez çalışma gruplarının dışında kardeşliği pekiştirmek adına farklı gruplar oluşturduklarını ifade etti.

Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov da, “KKTC Azerbaycan arasındaki dostluğun kardeşliğin esasında merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in çok büyük rolü vardır” diyerek, her zaman Kıbrıs Türkünün destekçisi olacaklarını kaydetti.

Türkiye - Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım da, bugünün tarihi bir gün olduğunu her kesimin bunun için büyük emek verdiğini ifade ederek, “Hayalimizin gerçekleşmesi çok önemli bir şey” dedi.

Türkiye, Azerbaycan ve KKTC ilişkilerini bir bedende üç can olarak tanımlayan Ayrım, “İnşallah bu mücadelenin semeresini alacağız” dedi ve her zaman KKTC’ye destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar