"Türkiye, Doğu Akdeniz'de güvenliği tehdit ediyor"

13 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Sözde Derinya Belediye Başkanı, Türkiye'yi hedef alarak; Türkiye'nin AB sürecinin Kıbrıs sorununa bağlı olduğunu savundu.

ZgotmplZ

Sözde Derinya Belediye Başkanı ve Avrupa Bölgeler Komitesi üyesi Antros Karayiannis, Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin Kıbrıs sorunundaki tavrına bağlı olduğunu savundu.

Rum basınından Haravgi gazetesi, Sözde Derinya Belediye Başkanı Karayiannis’in bu açıklamayı 6 Şubat’ta Brüksel’de gerçekleştirilen Avrupa Bölgeler Komitesi CIVEX toplantısı kapsamında yaptığını yazdı.

"TÜRKİYE, DOĞU AKDENİZ'DEKİ İSTİKRARI TEHDİT EDİYOR"

Habere göre Karayiannis açıklamasında, Türkiye’nin, iki devlete dayalı çözümü destekleyerek ve Güvenlik Konseyi kararlarını görmezden gelerek Güney Kıbrıs’ı tanımayı reddetmeye devam ettiğini ifade etti.

Türkiye’nin AB sürecinin, Kıbrıs sorunundaki tutumuna bağlı olduğunu savunan Karayiannis, Türkiye’nin “saldırganlığının”, Güney Kıbrıs ile iyi komşuluk ilişkilerine ciddi etkisinin olduğunu, ayrıca Doğu Akdeniz’deki güvenliği ve istikrarı tehdit ettiğini ileri sürdü.

Karayiannis, Türkiye’nin ayrıca çeşitli uluslararası örgütlere katılımı için Güney Kıbrıs’ın yaptığı başvurulara veto uyguladığını da savundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar