Türk Escobar'ı Ürfi Çetinkaya'nın 20 milyar liralık mal varlığına el konuldu

23 Şubat 2024

Güncelleme: 24 Şubat 2024

A
A

Türk Escobar olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın liderliğindeki suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon sonra, örgütün yaklaşık 20 milyar TL değerindeki mal varlığına el konuldu.

ZgotmplZ

Türk Escobar olarak bilinen Ürfi Çetinkaya'nın liderliğindeki suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda el konulanlar, İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sergilenmeye başlandı. Ayrıca, yaklaşık 20 milyar TL değerindeki mal varlığına da el konulduğu açıklandı.

Güvenlik güçlerinin suç örgütlerine karşı kararlı mücadelesi devam ediyor. Bu kapsamda, cezaevindeki Ürfi Çetinkaya'nın yönettiği suç örgütüne yönelik İstanbul Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Suç örgütü lideri Ürfi Çetinkaya ile İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı olan oğlu Rüstem Çetinkaya'nın da içinde bulunduğu suç örgütünün; Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları belirlendi.

Şüphelilerin, uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yapmak için gemi, ticari konteyner ve balıkçı tekneleri kullandıkları ve elde ettikleri gelirleri Türkiye'ye kayıt dışı olarak getirip akladıkları tespit edildi. Suç örgütüne yönelik operasyonda, MASAK, Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ile koordineli bir şekilde yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonucunda 11 ülke ile iş birliği yapıldı.

Bu operasyon kapsamında Ürfi Çetinkaya'nın oğulları Rüstem Çetinkaya ve Hakan Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 44 kişi gözaltına alındı. Ayrıca, şüphelilere ait çok sayıda mal varlığına da el konuldu. Toplamda 147 arsa, 56 konut, 8 apartman, 74 işyeri, 53 araç, tekne, 53 şirketteki ortaklık payları, 64 banka hesabı ve 7 adet kiralık kasa, ziynet eşyaları, nakit para ve soğuk cüzdan olmak üzere yaklaşık 20 milyar TL değerinde mal varlığına tedbir konuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar