''Türk adaletine güvenmek istiyoruz''

25 Nisan 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği üyeleriyle görüntülü görüştü. Dernek Başkanı Karakaya, Türk Adaletine güvenmek istediklerini, yarınki duruşmanın bir kırılma noktası olacağını söyledi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsias Davası’nı izlemek için Adıyaman’da bulunan Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği üyeleriyle ve Dernek Başkanı Ruşen Karakaya ile görüntülü görüşme yaptı.

Heyete selamlarını ileten Cumhurbaşkanı Tatar, Başbakan Ünal Üstel, siyasetçiler, aileler ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ekibin, Kıbrıs Türkleri adına orada olduğunu vurguladı. Tatar, “Yüreğim sizlerle Adıyaman’da” şeklinde konuştu.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile telefon görüşmesi yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bağımsız Türk Yargısına güvendiklerini ve Kıbrıs Türkleri için önemli olan adaletin sağlanması için gerekli istişarelerin yapılması talebinde bulundu.

“Şampiyon Meleklerin isimlerinin yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Gazi Mağusa Türk Maarif Koleji’ni ziyaret ettiğini ve öğretmenlerle öğrencilerle görüştüğünü belirtti.

Halkın birlik ve beraberlik içinde olduğunu ve tek tesellilerinin adaletin sağlanması olduğunu vurgulayan Tatar, “Acınızı paylaşıyorum. Yaptığınız çalışmalarla olağanüstü bir çaba sarf ediyorsunuz. Kalbim sizlerle. Gelişmeleri yakından takip edip, gerekli istişarelerin yapılmasını sağlayacağım” şeklinde konuştu.

''TÜRK ADALETİNE GÜVENMEK İSTİYORUZ''

Ruşen Karakaya da konuşmasında her zaman yanlarında olan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkür etti. Zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Karakaya, Türk Adaletine güvenmek istediklerini belirtti.

Karakaya, yarın gerçekleşecek İsias davasının bir kırılma noktası olacağını söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar