Turist olarak geldi, farklı isme kiralanan araçla kaza yaptı

23 Nisan 2024

Güncelleme: 23 Nisan 2024

A
A

Başkası adına araç kiraladı, bisiklet sürücüsüne çarparak ağır yaralanmasına sebep oldu. Turist olarak ülkede bulunan zanlı mahkemeye çıkarılarak tutuklandı. Kiralık aracı yasa dışı kullandığı için sigorta geçersiz sayıldı.

ZgotmplZ

Karşıyaka Güzelyalı caddesi üzerinde meydana gelen yaralanmalı trafik kazası ile ilgili olarak tutuklanan zanlı İ. F. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayı anlatan polis memuru, zanlının 22 Nisan 2024 tarihinde saat 12:00 raddelerinde Karşıyaka’da Güzelyalı caddesi üzerinde bir bisiklet sürücüsüne çarptığını söyledi.

Polis, Girne’de turist olarak ikamet eden zanlının adına kayıtlı olmayan ve kullanma yetkisi ve sigortası olmayan kiralık araç ile, dikkatsizliği sonucu o esnada önünde ayni istikamete doğru bisiklet ile seyreden Karmi’de yaşayan Martin Derbyshire yönetimindeki bisiklete, aracının sol yan kısmı ile çarptığını söyledi.

Meydana gelen kaza sonucu yaralanan Martin Derbyshire, Lefkoşa Devlet Hastanesine kaldırılarak acil serviste yapılan ilk yardım tedavisinde sağ kalça kırığı tespit edilmiş olup, ortopedi servisinde müşahede altına alındığını hayati tehlikesinin şimdilik olmadığı ancak ameliyat istemesi durumu oluşa bileceğini mahkemeye aktardı.

Polis kaza sonrası araç sürücü zanlının tutuklandığını, kiralık aracın başkası adına kiralandığı ve zanlının kullanma yetkisi olmadığı ayrıca sigortanın kapsamadığını belirtti.

Polis yaralının sağlık durumunun netleşmesi açısında ilk etapta zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç, zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar