Tozlu hava devam ediyor

11 Mayıs 2024

Güncelleme: 11 Mayıs 2024

A
A

Ülkede dünden itibaren etkili olmaya başlayan toz zerrecikleri bugün akşama kadar devam edecek. Bugünden itibaren çarşamba gününe kadar yer yer sağanak yağış bekleniyor.

ZgotmplZ
Samet Karakoç - MYK

Hava tahminlerine göre, çarşamba gününe kadar yağışlı hava etkili olacak. Nisan ortasından bu yana aralıklarla devam eden tozlu hava geri döndü.

Meteoroloji Dairesi’nin yayınladığı uyarıya göre, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerrecikleri bu akşam saat 21.00’e kadar bölgede hava kirliliği yaratacak.

ÇARŞAMBAYA KADAR SAĞANAK YAĞIŞLAR

Meteoroloji Dairesi’nin tahmini hava raporuna göre, 11-17 Mayıs tarihleri arasında bölgenin alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki serin ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalması bekleniyor.

Bugün havanın yer yer hafif sağanak yağmurlu olacağı, yarın ve pazartesi günlerinde ise havanın yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağmurlu olacağı belirtildi.

Çarşamba gününe kadar bölgenin hafif yağmurlu olacağı kaydedilen açıklamada, perşembe ve cuma günleri ise havanın açık ve az bulutlu olacağı belirtildi.

Açıklamada, en yüksek hava sıcaklığının genellikle iç kesimlerde 26-29 derece ve sahillerde 21-24 derece dolaylarında seyretmesinin beklendiği, rüzgarın genellikle Güney ve Batı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtınamsı olarak esmesinin beklendiği kaydedildi.

KKTC SAATLİK VE GÜNLÜK CANLI HAVA DURUMU, KIBRIS VE DÜNYA 7 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ, ÖNÜMÜZDEKİ SAATLERDEKİ HAVA DURUMU, SICAKLIK, RÜZGAR NEM VE YAĞIŞ BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar