Töre'ye "hümanizm" karşılığı

29 Mart 2024

A
A

Bengihan, Meclis Başkanı Töre’nin sorunun çözülmesi için adım atmak yerine KTAMS'ı suçladığını ifade etti.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Cumhuriyet Meclisi'nde devam eden sorunun diyalog yoluyla çözülmesi için defalarca girişim yaptıklarını kaydetti.

16 Kasım 2023’te bir saatlik uyarı grevinin de sonuç vermediğini kaydeden Bengihan, Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin sorunun çözülmesi için adım atmak yerine Sendikayı suçladığını ifade etti.

“Bize hümanizm dersi vermeye kalkışan Sayın Töre greve katılan üyelerimize Sendikamızdan istifa etmeleri için baskı uygulamıştı.” ifadesini kullanan Güven Bengihan şunları kaydetti:

“Sayın Töre’nin iddia ettiği gibi ayrımcılık yapılmıyorsa, görev değişikliği için ilgili kişinin doktor raporunu Sağlık Bakanlığındaki Sağlık Kurulu onayına niçin göndermiyor? Sendikamızı yasalara uymamakla suçlarken asıl kendisinin yasalara uymadığının farkında değil mi?

Çalışanların motivasyonunu olumsuz yönde etkileyen sorunu çözüp, iş barışını sağlamak yerine sorunu görmezlikten gelen Sayın Töre ‘çabuk hırsız ev sahibini bastırır’ misali Sendikamızı suçlayarak sorumluluktan kaçmaya çalışmaktadır. Sayın Zorlu Töre yasalara uymaktan,   hümanizmden bahsetmeye başlamışsa bu da Sendikamızın başarısıdır!”


Sendika, “Stenograflar arasında bazı kişilere taviz ve imtiyazlar verildiği, Meclis Başkanı ve Genel Sekreterin sorunlara duyarsız kaldığı” gerekçesiyle çarşamba günü Cumhuriyet Meclisi’nde grev başlatmıştı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, sendikanın grev gerekçesi olarak ortaya koyduğu “Cumhuriyet Meclisi Genel Sekreterliği Örgütünde bazı personele ayrımcılık yapıldığı” iddiasını yalanlamıştı. Töre, “Sendikayı, Sendikalar Yasası kurallarına uymaya ve hümanist düşünce sergilemeye davet ettiğimi tüm kamuoyunun bilgisine getiririm” ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar