Töre'den "Türk devletlerine zaman tanıyalım" mesajı

21 Şubat 2024

Güncelleme: 21 Şubat 2024

A
A

Töre, KKTC'nin tanınması için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.

ZgotmplZ MYK

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Kıbrıs'ta iki devlet gerçeğinin zaman içerisinde kalıcı hale geleceğini belirterek, milli duruştan geri adım atılmaması gerektiğini vurguladı.

Ada TV’de Ramazan Adnan’ın “Masada” programına konuk olan Töre, Kıbrıs konusu ve siyasete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

8 Kıbrıslı Türk gencin Trodos dönüşü Güney Kıbrıs’ta saldırıya uğramasına değinerek sözlerine başlayan Zorlu Töre, "Rumların Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlama hayali hala devam ediyor. Nereye kadar gider bu? Rum egemenliğini Kıbrıs'ın tamamına yaymak istediği sürece, kilisede bu eğitimler böyle devam ettiği müddetçe, Güney Kıbrıs'taki Rum liderliği Türk düşmanlığını körüklediği sürece, yeni yetişen Rum gençleri, Türkleri gördükleri zaman yer yer saldırılarda bulunacaklardır." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Rumlara iki ayrı egemen komşu devlet olarak bir anlaşma çağrısını da yineledi.

Geçmişte de Kıbrıslı Türklere yönelik bir çok saldırıda bulunulduğunu işaret eden Zorlu Töre, varılacak noktanın iki ayrı devlet olacağını belirtti.

Kıbrıs adası üzerinden hesap yapanlar olduğunu da vurgulayan Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, “Kıbrıs adası üzerinde bir Türk devletinin devamını istemeyen emperyalist kültüre sahip ülkeler vardır.” diye konuştu.

"Milli dava"dan geri adım atılmasının Kıbrıs Türkünün geleceğini tehlikeye atacağını kaydeden Töre, gerçekçi olunması gerektiğini Kıbrıs’ın Girit olmaması için birlikte hareket edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ada TV’de Ramazan Adnan’ın “Masada” programına konuk oldu.

Türk devletleri ile ilişkilere de değinen Töre, KKTC'nin tanıması için zaman gerektiğini belirterek, şu örneği verdi:

"Şu anda Azerbaycan kapıyı aralıyor, yavaş yavaş diğer Türk devletleri de bu noktaya gelecektir. Hatta Türkiye'nin dostu olan Pakistan, Bangladeş, Endonezya ve Macaristan gibi ülkeler de yavaş yavaş gündeme gelecekler."

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Azerbaycan’a davet edilmesini ve Başbakan Ünal Üstel’in Bakü’de temaslarda bulunmasının önemine değinen Başkan Töre, zamanın KKTC’nin lehine işlediğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar