Töre Malatya'da şehitliği ziyaret etti, Kıbrıs gazileriyle buluştu

30 Kasım 2023

Güncelleme: 30 Kasım 2023

A
A

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Malatya ziyaretinin son gününde bir televizyon kanalında programa katıldı, Kıbrıs gazilerinin bulunduğu şehitliği ve Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Malatya ziyaretinin son gününde bir televizyon kanalında programa katıldı, Kıbrıs gazilerinin bulunduğu şehitliği ve Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

Malatya'da temaslarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre televizyon kanalı programına çıktı, Töre, ER TV’de katıldığı bir programda, 6 Şubat depreminin  Malatya’da yarattığı felaketi yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi.

Töre, depremin neden olduğu felaketi yerinde görmelerinin ardından Meclis'te oluşturulan depremle ilgili komitenin İsias Oteli ile ilgili yargı sürecini takip ettiğini belirtti. Suçluların yargılanması konusunda Türkiye Cumhuriyeti adli makamlarına güvenlerinin tam olduğunu vurgulayan Töre, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ve yaraları en yakın zamanda saracağına inandığını ifade etti. Töre ayrıca, Kıbrıs'ta yaşayan birçok Malatyalı olduğunu belirterek Ercan'dan Malatya'ya direkt uçuş başlatılması temennisinde bulundu.

Zorlu Töre, Meclis Başkanlığı görevine geldikten sonra Türkiye'de verdiği konferans sayısının 20'yi bulduğunu belirterek Kıbrıs davasını anlatmaya devam edeceğini söyledi.

Malatya'da şehitlik ziyareti de gerçekleştiren Töre, şehit aileleri ve Kıbrıs gazileri ile bir araya geldi.

Ticaret Borsası'nı ziyaretinde Borsa Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşen Töre, Malatya Valisi Ersin Yazıcı tarafından verilen yemeğe katıldı.

Türkiye temaslarında Töre'ye KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen, Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun eşlik etti.

Gaziantep ve Adıyaman'da da temaslar yapan Töre'nin yarın sabah Gaziantep üzerinden ülkeye dönmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar