Töre İsias Otel enkazına karanfil bıraktı

28 Kasım 2023

Güncelleme: 28 Kasım 2023

A
A

Adıyaman'da bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Şampiyon Melekler Takımı'nın hayatını kaybettiği İsias Otel enkazını ziyaret ederek, buraya karanfil bıraktı.

ZgotmplZ

Adıyaman'da bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Şampiyon Melekler Takımı'nın hayatını kaybettiği İsias Otel enkazını ziyaret ederek, buraya karanfil bıraktı.

Meclis tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında din görevlisi tarafından Şampiyon Melekler'in ruhuna Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Zorlu Töre, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, çevrede yıkılmayan binaların bulunduğunu ifade ederek, "Bu durum, İsias Otel'in inşasında ciddi hatalar ve yapı bozuklukları olduğunu gösteriyor. Eğer Adıyaman genelinde ve burada daha sağlam binalar inşa edilseydi, İsias Otel de yıkılmazdı" dedi.

Isias Otel'de hayatını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen Şampiyon Melekler'i hatırlatan Töre, şunları ekledi:

"Günah değil mi, bu kadar insan konaklamak için bir yer seçiyor ve otel adeta kağıttan gibi yerle bir oluyor. Bu binada yaşayan insanlarımızın birçoğu hayatını kaybediyor. İsias Otel'den sadece birkaç kişi kurtulabiliyor. Depremde yaşamını yitiren 50 binden fazla kişinin ailelerine başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum."

Depremde 10 binden fazla can kaybının olduğunu hatırlatan Töre, kar elde etmek için yapıdan çalmaya çalışan müteahhit veya mal sahibinin, tüm suçluların cezalandırılması gerektiğini belirtti. Adaletin yerine getirilmesini istediklerini ancak yargıç olmadıklarını ifade eden Töre, vicdanlarında bu tür binaları inşa edenlerin büyük suçlu ve cinayet ortağı olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine güven duyduklarını vurgulayan Töre, "Umarım ağır cezalar alırlar. Kaybettiklerimizi geri getiremeyiz, ancak yaşanan acı ve üzüntüler devam edecek. Türkiye'miz güçlü, umarım bu bölgeler yeniden inşa edilir. Kayıplar geri gelmeyecek, ama adaletin sağlanmasını istiyoruz. Bir daha böyle düşük kalitede oteller, evler ve binalar yapılmamalı" dedi.

Ziyarete KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen, Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar