Töre Adıyaman'da: Türk yargısına güvenimiz tam, hakkaniyetli karar verecektir

28 Kasım 2023

Güncelleme: 28 Kasım 2023

A
A

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Adıyaman'da bulundukları süre boyunca Türkiye Cumhuriyeti'nin yargı sistemine tam bir güven duyduklarını belirtti ve yargının adil kararlar vereceğine olan inançlarını vurguladı.

ZgotmplZ

Gaziantep'teki ziyaretlerini tamamlayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Adıyaman'a geçti. Meclis'ten alınan bilgiye göre, Töre, Adıyaman Valisi Osman Varol ve Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile görüşme gerçekleştirdi.

Ardından, Zorlu Töre, Adıyaman'da faaliyet gösteren gazetecilerle bir araya gelmek üzere GAP Gazeteciler Cemiyeti Birliği'ni ziyaret etti.

6 Şubat'ta yaşanan depremin Türk milleti için büyük bir acı olduğunu dile getiren Töre, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

"Kıbrıs Türk halkı da Adıyaman'da Şampiyon Melekler'ini kaybetti," diyerek Kıbrıs'ta yaşanan acıyı hatırlatan Töre, diğer şehirlerde de can kayıpları yaşandığını ve bu acının kolay kolay unutulmayacağını ifade etti.

Meclis'te depremle ilgili oluşturulan komitenin daha önce 2 kez Adıyaman'da temaslarda bulunduğunu belirten Töre, İsias Otel ile ilgili iddianamenin sunulmasından ve yargı sürecinin başlamasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Töre, Türkiye Cumhuriyeti'nin yargı organlarına olan güvenlerinin tam olduğunu vurgulayarak, yargının en hakkaniyetli kararı vereceğine inandıklarını ifade etti.

Kıbrıs adasında milli bir davanın savunucusu olarak Türk milletinin bir parçası olduklarını ve bu davayı Anavatan Türkiye ile birlikte ilerlettiklerini belirten Töre, Gazze'deki olaylara ve dünyanın bu konudaki tutumuna da değindi.

Töre, "Bizim için en büyük güvence Anavatanımız ve Türk Silahlı Kuvvetleridir, BM veya AB değil" dedi.

Töre'nin ziyaretine KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ile Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ve Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da eşlik ediyor.

Meclis Başkanı Töre'nin akşam saatlerinde Adıyaman Üniversitesi'nde konferans vermesi bekleniyor.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar