Toplum bunları hak etmedi, söylenecek söz kalmadı

20 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

Hükümetin istifasını değerlendiren CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, toplumun bunları yaşamayı hak etmediğini, ülkenin 1 aylık zaman kaybedeceğini belirtti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Ülkenin bir numaralı gündemi haline gelen bir bakanın görevden alınmaya çalışılmasıyla başlayan siyasi kriz Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın hükümetin istifasını kabul etmesiyle son buldu.

UBP - DP-YDP koalisyon hükümeti Maliye Bakanı Sunat Atun'un görevden alarak Cumhurbaşkanı Tatar'dan onaylamasını talep etmişti. Tatar ise zaman isteyerek görevden almamıştı. Bunun üzerine hükümet tepki olarak istifasını sunmuştu.

ERHÜRMAN: ÜLKE ZAMAN KAYBEDECEK

Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaşanan sürece işaret ederek,  gelinen aşamada yeniden hükümet kurma süreci yaşanacağını ifade ederek, ülkede birçok sorun bulunduğuna işaret etti.

Bakanlar Kurulu’nda bakan değiştirmek isteniyorsaydı sürecin daha farklı olacağını anlatan Erhürman, yaşananları eleştirdi.

Erhürman, söylenecek söz kalmadığını ifade ederek, toplumun bunları yaşamayı hak etmediğini söyledi.

Şu ana kadar yaşananların gerekçesinin de açıklanmadığını belirten Erhürman, ülkenin ekonomik olarak yaşadığı sürece değinerek, bu dönemde bunların yaşanmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Erhürman, ülkenin 1 aylık zaman kaybedeceğini de belirterek, seçimin de yeni bir parlamento arayışının da bir alternatif olduğunu kaydetti.

NELER YAŞANDI?

Elektrik ile alkollü içeceklere yapılan zam tepkiye neden olmuştu. 

Bunun üzerine Başbakan Sucuoğlu, indirime gidildiğini açıkladı. Fakat bu açıklama bir türlü uygulamaya geçmiyordu. Maliye Bakanı Sunat Atun'un zamların geri alınmasına direndiği konuşuluyordu. Ayrıca Maliye Bakanlığı başta üreticeler olmak üzere bazı kalemlerdeki ödemeleri gerçekleştiremiyordu.

Bu olayların üzerine Ankara'ya Mali İş birliği Protokolü'nü imzalamak için gidildi. Başbakan Sucuoğlu Ankara dönüşünde El-Sen ile eylemlerin sonlanması için bir anlaşma imzaladı. Fakat Kıb-Tek'in bağlı olduğu Maliye Bakanı Sunat Atun anlaşmaya imza atmayarak Faiz Sucuoğlu'nu suçlayan açıklamalar yaptı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar