TDP karma evlilikten doğan çocuklara vatandaşlık için AKEL'den destek istedi

20 Nisan 2022

Güncelleme: 20 Nisan 2022

A
A

Mine Atlı'nın genel başkanlığa gelmesinin ardından TDP ile AKEL heyetleri ilk kez bir araya geldi. Federal çözüm iradesi ortaya konan görüşmede Atlı, karma evlilikten doğan çocuklara vatandaşlık verilmesi için destek talep etti.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Güney Kıbrıs’taki siyasi parti AKEL'in Genel Sekreteri Stefanos Stefanu ile bir araya geldi.

TDP ve AKEL heyetlerinin de katıldığı AKEL Genel Merkezi'ndeki görüşmede; iki lider yeniden yakınlaşma konusunda karar aldı.

KARMA EVLİLİKTEN DOĞAN ÇOCUKLAR

TDP lideri Atlı, görüşmede karma evlilikten (ebeveynlerden biri Kıbrıs Türkü, diğer başka ülke vatandaşı) doğduğu için öteki gibi görülen çocuklara Güney'den vatandaşlık verilmesi gerektiğini belirtti. Evliliğin insani bir ilişki olmasına rağmen çocukların sırtına bir kambur eklemeye kimsenin hakkının olmadığını belirten Atlı, ilk etapta çocuklara seyahat belgesi verilmesinin sonrasında vatandaşlığa doğru giden bir sürecin AKEL tarafından desteklenmesini talep etti. 

CRANS MONTANA 

İki parti Kıbrıs konusundaki müzakere sürecinin 2017'de başarısızlıkla sonuçlanan Crans Montana'dan yeniden başlatılması konusunda da fikir birliğine vardı.

İsviçre'nin Crans Montana kentinde 28 Haziran 2017'de yapılan ve yaklaşık 10 gün yoğun şekilde devam eden Kıbrıs Konferansı, Kıbrıs müzakerelerinde çözüme en çok yaklaşılan süreçlerden biri olmuştu. Ancak Rum Yönetimi'nin uzlaşmaz tutumu neticesinde süreç bir kez daha çökmüştü. Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in maksimalist tutumuyla Crans Montana’da sonuç alınmasını engelleyenlerin başında geldiğini açıklamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar