TDP: Atatürk Öğretmen Akademisi'nin özele devredilmesinin önü açılmak isteniyor

16 Mayıs 2023

Güncelleme: 17 Mayıs 2023

A
A

TDP Eğitim Komitesi, “Kıbrıslı Türklerin öz varlığı olan Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) işlevsiz hale getirilerek, özele devredilmesinin önünün açılmak istendiğini” savundu.

ZgotmplZ TDP

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Eğitim Komitesi, “Kıbrıslı Türklerin öz varlığı olan Atatürk Öğretmen Akademisi’nin (AÖA) işlevsiz hale getirilerek, özele devredilmesinin önünün açılmak istendiğini” savunarak, hükümeti ve Eğitim Bakanı’nı kınadı. TDP, sendikaların mücadelesini selamladı.

Komiteden yapılan yazılı açıklamada, AÖA’nın 1937-38 Eğitim ve Öğretim Yılında “Omorfo Öğretmen Koleji” adıyla önce Güzelyurt'ta (Omorfo) kurulduğu ve hem Türk hem de Rum öğretmenleri yetiştirdiği hatırlatılarak, akademinin daha sonra sırasıyla Türk Öğretmen Koleji, Atatürk Öğretmen Koleji, 2000 yılından itibaren ise bugünkü Atatürk Öğretmen Akademisi adını aldığı belirtildi.

“Yıllardır Kıbrıslı Türk öğrencileri en iyi şekilde yetiştiren ve onları öğretmenlik mesleğine hazırlayan  güzide kurumun, bugünlerde özele devredilmeye çalışıldığı” öne sürülen açıklamada, “Kamusal ve ücretsiz eğitimi savunan partimizin bu zihniyeti şiddetle kınadığını, sendikaların ve öğretmenlerimizin verdikleri mücadelede yanlarında olduğumuzu vurguluyoruz” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar