Tatar'dan Tıp Bayramı'nda çarpıcı çıkış: Bu kadar tıp fakültesi olması sorgulanmalı

14 Mart 2024

A
A

Tıp Bayramı töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, “Ben de bu kadar tıp fakültesi olmasının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tıp  Bayramı töreninde konuştu.

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Konferans Salonu'nda yapılan törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hekimlere ve sağlık çalışanlarına verdiği değerden bahsederek, toplum lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kıbrıslı Türkler arasında yetişen ve birçok ülkede başarıyla mesleğini icra eden hekimleri andı, geçmişten bugüne Meclis’e giren milletvekilleri arasındaki doktor fazlalığına dikkati çekti.

"ON SENE ÖNCE ÜLKEDE BU KADAR ÖZEL HASTANE YOKTU"

Ülkede ve sağlık alanında bazı sıkıntılar yaşandığını anlatan Tatar, on sene önce ülkede bu kadar özel hastane olmadığını anımsatarak, artık özel hastanelerde de çok donanımlı şekilde hem yerli doktorlar hem de Türkiye’den gelen uzmanlarca hizmet verildiğini belirtti.

“BU KADAR TIP FAKÜLTESİ OLMASININ SORGULANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Ülkede nüfusa oranla çok fazla tıp ve diş hekimliği fakültesi olduğu eleştirilerine işaret eden Tatar, “YÖDAK’ın bazı konularda ihmali, yanlışlığı olabilir. Ben de bu kadar tıp fakültesi olmasının sorgulanması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

KKTC'de aktif 23 üniversiteden 8'inde tıp fakültesi bulunuyor. 

"10 YIL ÖNCE BUNUN YARISI KADAR İLAÇ YOKTU"

Sağlık sektöründe hekim ve sağlık çalışanlarının dışında idareci kadroların da önemli olduğunu ifade eden Tatar, ilaç sorunu ve bununla bağlantılı olarak bütçe sorununa da değindi ve “Vatandaşım bilmeli ki 10 yıl önce bunun yarısı kadar ilaç yoktu.” dedi.

Hekimler ile sağlık çalışanlarını pandemi döneminde gösterdikleri fedakarlıklar nedeniyle de kutlayan Tatar, Kıbrıs Türk halkının pandemi günlerinde ve 6 Şubat depreminde sergilediği dayanışmayı mücadele yıllarındaki dayanışmaya benzetti.

Sağlık alanındaki yatırımlardan bahseden Tatar, KKTC’nin her köşesinde her noktasında sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde verilebilmesi için yatırımların tüm sıkıntılara rağmen devam ettiğini söyledi ve bu yatırımlara Türkiye'nin de destek verdiğini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar