Tatar'dan temkinli adaylık açıklaması

27 Kasım 2023

Güncelleme: 27 Kasım 2023

A
A

Ersin Tatar, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda henüz konuşmanın erken olduğunu belirtti.

ZgotmplZ Ali Haydar Yeşilyurt

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ikinci kez cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda temkinli konuştu.

İngiltere ziyareti sırasında MYKibris.com Londra Temsilcisi Mihrişah Safa'nın konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Tatar, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda henüz konuşmanın erken olduğunu belirtti.

Tatar, daha önce 2025 seçimlerinde yeniden Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyacağı yönündeki haberlerin medyada büyütüldüğünü belirtti. Ersin Tatar, "Sohbet esnasında 'Arzu eder misin?' diye sordular. Benim sağlığım ve tecrübem yerinde. Şu ana kadar bu işi başarılı bir şekilde götürdüğüm inancıyla, tabii ki 'Arzu edebilirim.' demiştim. Ama tabii olayı medyada öyle bir işlediler ki, bunun resmi olarak açıklanması başka bir iştir.” dedi.

Bu konuların kolay olmadığını, aday olup kazanabilmek için siyasi partilerin kurum ve kuruluşların karar almaları gerektiğini söyleyen 5’inci Cumhurbaşkanı, resmi açıklamasının daha zor olacağını söyledi. Bazı istişarelerin önemli olduğunu, zamanı gelince hep birlikte görüleceğini de ekledi.

Ersin Tatar, ilk turu 11 Ekim, ikinci turu 18 Ekim 2020’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 5’inci Cumhurbaşkanı olmuştu. Tatar, 23 Ekim 2020’de yemin ederek ve görevi 4'üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan devralarak, Cumhurbaşkanlığı görevine başlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar