Tatar'dan Kızıl Elma ziyareti

16 Mart 2024

Güncelleme: 17 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret ederek, İHA, SİHA, insansız helikopter ve Kızıl Elma insansız savaş uçağının üretimi ve çalışmalarını yerinde inceledi.

ZgotmplZ
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kızıl Elma insansız savaş uçağının önünde poz verdi.

Temaslarda bulunmak için İstanbul’a giden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Tatar’a, 13 farklı mühendislik disiplininin bir arada bulunduğu Ar-Ge ve tasarım merkezinde bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyete, bilgi verildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaretinde İHA, SİHA, insansız helikopter ve son zamanlarda Türkiye’nin gururu olan Kızıl Elma insansız savaş uçağının üretimi ve çalışmalarını yerinde inceledi.

"BENZERİ KKTC'DE DE OLMALI"

Tatar ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, savunma sanayinin milli olmasının önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu, bunun önemini en son Azerbaycan'da bizzat yaşayarak görüldüğünü söyledi.

Dünya standartlarının üzerinde olan merkezde birçok genç mühendisin yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu gibi tesislerin benzerinin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de var olması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile bir araya geldi.

Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunduğu jeopolitik ve jeostratejik konumu itibariyle buradaki çalışmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin yeni yüzyılında Selçuk Bayraktar, Aselsan ve Roketsan öncülüğünde çok daha önemli işlere imza atılacağına gönülden inandığını belirtti.

Türkiye’nin ihracatını gerçekleştirdiği İHA ve SİHAları üretim yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan çalışmalardan dolayı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı / Teknoloji Lideri (CTO) T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’a, Aselsan Genel Müdür Ahmet Akyol ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’ye teşekkür etti.

KIZIL ELMA HAKKINDA

Baykar Bayraktar Kızılelma, Türkiye merkezli insansız hava aracı üreticisi Baykar Teknoloji tarafından tasarım ve geliştirme çalışmaları devam eden, turbofan motorlu, gizlilik ve Havadan havaya füze atabilme kabiliyetine sahip insansız savaş uçağıdır. 14 Aralık 2022 tarihinde Kızılelma ilk uçuşunu yaptı. Şu ana kadar 10 test uçuşu gerçekleştiren Kızıl Elma, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılan Teknofest Havacılık Fuarı'nda yüksek süratte gösteri uçuşları, Bayraktar Akıncı ve SOLOTÜRK'e ait bir gösteri F-16'sı ile otonom kol uçuşları gerçekleştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar