Tatar'dan anlamlı ziyaret... Kıbrıs'tan tatile gittiği Maraş'ta 2 çocuğuyla depreme yakalanmıştı

12 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta depremde iki çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden KKTC vatandaşı Elif Akbaba'nın ailesini ziyaret etti.

ZgotmplZ

Türkiye'de temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş’ta bulunan ve depremde iki çocuğuyla birlikte hayatını kaybeden KKTC vatandaşı Elif Akbaba'nın ailesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş'taki ailenin evine taziye ziyaretinde bulunan Tatar, aileye üzüntüsünü ifade ederek baş sağlığı diledi. Elif Akbaba'nın kardeşi ve eniştesi ziyaret sırasında söz alarak, Elif Akbaba ve çocuklarının Şubat tatili için Kıbrıs'tan Kahramanmaraş'a geldiğini ve 6 Şubat günü depremde içinde bulundukları binanın yıkıldığını anlattı. Elif Akbaba’nın kardeşi, anne babalarının da aynı binada hayatını kaybettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da ziyaretin nedenini Kahramanmaraş’ın kurtuluşu yıl dönümü töreni ve fahri doktora unvanı takdimi için Kahramanmaraş’a gelmesi olduğunu ifade etti ve aynı zamanda aileye başsağlığı dilemek için ziyaret ettiklerini söyledi.

Tatar, KKTC ve Türkiye'nin iki ayrı devlet olmalarına rağmen bir bütün olduklarını vurgulayarak, 1974 sonrası Kıbrıs'a yerleşen nüfusa dikkat çekti. Depremde yaşamını yitiren anne ve çocuklarına Allah'tan rahmet, tüm ailesine sabırlar diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar'a ziyaretinde Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Orçan ile eski Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü de eşlik etti.

6 ŞUBAT DEPREMİ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’daki İsias Oteli’nde 39 kişilik Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 Kıbrıslı hayatını kaybetti. Ayrıca otelde, tur rehberi olan 37 kişi de yaşamını yitirdi. 

Yıkılan, İsias Oteli'ne ilişkin 5'i tutuklu 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen dava 3 Ocak 2024 tarihinde başladı. 4 gün art arda süren duruşmalar 12 saatten fazla sürdü. 6 Ocak 2024'te ara karar açıklandı. Kararda tutuklu sanıkların tutuklu yargılanmalarına hükmedildi. 

Davanın tarihi ise 26 Nisan 2024'e gün verildi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, işlenen fiillerdeki kusur derecesinin "olası kast" olduğunu ortaya koymasına rağmen savcılığın kusur türünü ''bilinçli taksir'' olarak takdir ettiğini, sanıkların, ''olası kast'' ile yargılanması gerektiğini savunuyor.

Yargılama sonucunda bilinçli taksirle en fazla alınacak ceza her bir sanığa 72 can için toplam 22,5 yıl iken; sanıkların olası kasttan ceza almaları halinde her bir can için verilen ceza çarpılarak hesaplanıyor.

Ayrıca, İsias otelde hayatını kaybeden 35 kişiyle birlikte toplam 49 KKTC vatandaşı depremlerde yaşamını yitirdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar