Tatar, yurt dışındaki KKTC vatandaşlarının oy kullanması hakkında ne düşünüyor?

27 Kasım 2023

Güncelleme: 27 Kasım 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının oy kullanması ile ilgili düşüncelerini ve devletin bu konuya bakışını anlattı.

ZgotmplZ Ali Haydar Yeşilyurt

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yurt dışında yaşayan KKTC vatandaşlarının oy kullanmasına destek belirtti.

İngiltere'de MYKibris.com Londra Temsilcisi Mihrişah Safa'ya verdiği röportajda bu konuya ilişkin soruyu cevaplandıran Cumhurbaşkanı Tatar, ana vatanlarından uzak yaşayanların her zaman yanında olduğunu belirtti. Tatar, Başbakan ve diğer milletvekilleriyle yaptığı temas ve değerlendirmelerinde yurt dışındaki soydaşlarının oy kullanmasını desteklediğini duyurdu.

Dünyanın her yerinde Güney Kıbrıs vatandaşlarının, ikamet aranmaksızın oy verebildiğine değinen Tatar, “Bu iletişim çağında, Kuzey Kıbrıs dışında yaşayan vatandaşlarımızın da, ikamet şartı aranmadan, oy kullanma haklarının yasal düzenleme ile verilmesi gerektiğine inanmaktayım.” dedi.

Bu konudaki görüş ayrılıklarıyla ilgili olarak ise şunları kaydetti:

“Bunu doğru bulmayan çıkıp neden doğru bulmadığını söylesin. O vatandaş ise diğeri de vatandaştır. Kaldı ki ülkemize baktığımızda oy vermeye yüzde 65 gidiyor, yüzde 35 gitmiyor. İlgisi alakası yok. Yurt dışında da ilgisi olan, fikri olan, düşüncesi olan oy vermek, hakkın kullanmak isteyen kullanabilmelidir. Hepsinin gidip oy vereceğini beklemiyorum. Oy kullanmak isteyen kullanabilmeli ki daha fazla bir irade ortaya çıksın. O irade Kıbrıs Türk halkının iradesidir. Nerede yaşıyorsa yaşasın benim gibi gönlü ve yüreği Kıbrıs’ta atan, Kıbrıs sevgisiyle hayatını yaşayan, askerliğini yapan her türlü bağı olan binlerce insanımız vardır. Bu insanlar her geldiğimde benden oy kullanma istiyor. Bunun ciddiyetle ele alınması gerekmektedir.” 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar