Tatar ve Hristodulidis, BM resepsiyonunda ilk kez bir araya gelecek

2 Aralık 2023

Güncelleme: 2 Aralık 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Yönetimi Başkanı Hristodulidis’in BM'nin ev sahipliğinde düzenlenen yeni yıl resepsiyonunda bir araya gelmesi bekleniyor.

ZgotmplZ
Hristodulidis (solda), Colin Stewart (ortada), Ersin Tatar (sağda)

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) Şefi Colin Stewart, iki lideri resepsiyonda buluşturacak.

Stewart, 11 Aralık Pazartesi günü yıl sonu münasebetiyle Ledra Palas’ta gayriresmi resepsiyon verecek.

Rum basını, resepsiyona Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in de davet edildiğini yazdı.

Hristodulidis’in davete olumlu cevap verdiği belirtilirken, Tatar’ın cevabının da aynı şekilde olmasının beklendiği kaydedildi.

Bu, Hristodulidis’in katılacağı ilk resepsiyon olacak.

Colin Stewart, 2021 ve 2022 yıllarında da resepsiyon vermiş, Cumhurbaşkanı Tatar ve dönemin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis etkinliğe iştirak etmişti.

Şubat ayında başkan seçilen Nikos Hristodulidis ile Cumhurbaşkanı Tatar, geçtiğimiz sürede iki kez yüz yüze görüştü.

İki lider ilk kez 23 Şubat'ta Kanadalı diplomat Colin Stewart’ın himayelerinde ara bölgede gayriresmî görüşmede bir araya gelmişti.

28 Temmuz'da ise iki lider Kayıp Şahıslar Komitesi’nin (KŞK) Antropoloji Laboratuvarı’na birlikte ziyaret gerçekleştirmişti.

Yeni yıl resepsiyonuna iki liderin yanı sıra iki tarafın müzakerecileri ve kendilerine eşlik edecek diğer heyet üyeleri dışında, diplomatlar ve iki toplumdan sivil toplum örgütlerinin üyelerinin katılması bekleniyor.

Resepsiyonda, Stewart’ın yanı sıra BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs’taki iyi niyet misyonundan diğer yetkililer de katılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar