Tatar, ülkenin refah yarınlara ulaşması için çocukların çalışmalarının önemli olacağına dikkat çekti

22 Nisan 2024

Güncelleme: 22 Nisan 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, ülkenin çeşitli ilkokullarından öğrencileri kabulünde, çocukların milli şuur ve değerlerimizle sürdürülen mücadelenin teminatı olduklarını vurguladı.

ZgotmplZ

Atatürk İlkokulu Müdürü Ayşe Öztürk Şan liderliğinde KKTC’nin çeşitli ilkokullarından öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar tüm okul ve öğrencilere teşekkür ederek, öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Büyüklerin en değerli varlıklarının çocuklar olduğunu söyleyen Tatar, egemenliğe son derece büyük önem veren Ulu Önder Atatürk’ün geleceği emanet ettiği çocukların kutsal emaneti geleceğe taşırken egemenliğin çok önemli olduğunun altını çizdi.  

Cumhurbaşkanı Tatar, “Milli şuur ve değerlerimizle mücadelemizi sürdürmekteyiz. Sizler de bu mücadelemizin teminatısınız. Gelecekte bu güzel ülkenin yöneticileri olacaksınız. Bu güzel ülkeyi sahiplenerek yön verebilmek ve daha refah yarınlara ulaşılabilmesi için sizin çalışmalarınız kıymetli olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Cumhurbaşkanlığı binasının tarihi önemine işaret ederek, “Bu tarihi odada, bu makamda çok önemli toplantılar yapılmıştır. Devletimizin kuruluşu öncesi ve sonrasında verilen mücadelelerde burada çok önemli toplantılar yapılmış, yazılar yazılmıştır. Çok önemli kararlar alınmıştır. Sizlerin bugün Kıbrıs Türk çocuklarını temsilen burada bulunmanız çok anlamlı ve değerlidir” dedi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Ayşe Öztürk Şen de Cumhurbaşkanlığında olmanın öğrencilere ayrıcalıklı hissettirdiğini ve bunun sevinci içinde olduklarını ifade etti.

EBRAR, HEM BAŞBAKANLIK HEM CUMHURBAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA GEÇTİ

Cumhurbaşkanlığı makamına oturan Gazi-Canbulat İlkokulu öğrencisi Ebrar Birgin, Atatürk’e teşekkür ederek, O’nun olmaması halinde bugün egemenlikten söz edilemeyeceğini söyledi. Birgin, 23 Nisan’ı çocuklara armağan eden Atatürk’ün bugün tüm dünya çocuklarının kalbinde yaşadığını belirtti.

“Dünyadaki tüm çocukların bir gün de olsa yarın yüzü gülecek” diyen Birgin, günler, yıllar, asırlar boyunca tüm çocukların yüzünün gülmesi dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı makamına oturan Ebrar Birgin, öğrencilerle Başbakanlık'a yaptıkları ziyarette, Başbakan Ünal Üstel'in koltuğuna da oturdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar