Tatar: Rumlar bir maceraya gireceğinde Türk askerini karşısında bulacağını bilir

28 Kasım 2023

Güncelleme: 28 Kasım 2023

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye'nin Güney'de gözü olmadığını ve adada olmasının caydırıcılık amacı taşıdığına vurgu yaparak,  "Rumlar bir maceraya gireceğinde Türk askerini karşısında bulacağını bilir." şeklinde konuştu.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazze'de yaşanan son olayların Türkiye'nin Kıbrıs'taki etkin ve filli garantörlüğünün önemini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

MYK Haber Londra Temsilcisi Mihrişah Safa'ya verdiği röportajda, Gazze'deki durumu ve geçmişini Kıbrıs sorununa benzetmesi hatırlatılan ve Türkiye'nin garantörlüğünün taşıdığı önem sorulan Tatar, adada son 50 yıldır hiçbir hadise olmadığını, Kıbrıs Türk toplumunun Türkiye’nin fiili garantisini adadaki caydırıcı güç olarak gördüğüne işaret etti.

Ersin Tatar, “Türk ordusunun Güney’de gözü yoktur. Bunun kesinlikle altını çizmek istiyorum. Gazze’de yaşanan olaylar bir kere daha Türkiye’nin garantörlüğünün ve adadaki Türk askerinin varlığının caydırıcı bir güç olduğunu tekrar anlatma fırsatı vermiştir. 'Türk askerine gerek yok.' diyenler belli. Bu son Gazze olaylarından sonra halkın belki yüzde 99’u Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini adadaki caydırıcı güç olarak görmektedir. Caydırıcı güç diyorum; çünkü Türk askerinin Güney Kıbrıs’ta gözü yoktur. Türk askeri caydırıcı güçtür. Çünkü askerin bulunması ile karşı tarafın bize muhtemel bir saldırısı her zaman önlenmektedir. Biliyorlar ki, bir maceraya gireceklerinde Türk askerini, Türk ordusunu karşılarında bulacaklardır. 50 yıldır adada hiç bir hadise olmamıştır. Bütün bunlar bizim şu anda savunduğumuz siyasete destek olmuştur.” diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar