Tatar Londra'da camiye gitti, ardından Müslüman iş insanlarıyla görüştü

17 Kasım 2023

Güncelleme: 17 Kasım 2023

A
A

İngiltere Türk Diyanet Vakfı Camii’de vatandaşlarla sohbete den Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, daha sonra Londra'da Müslüman iş insanları ve toplum temsilcileriyle İslam Channel etkinliğinde bir araya geldi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Türk Diyanet Vakfı Camii’de Kıbrıslı vatandaşlarla bir araya geldi, sohbet etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra'da Müslüman iş insanları ve toplum temsilcileriyle bir araya geldi.

İslam Channel'deki etkinlikte, Kıbrıs tarihini, müzakere süreçlerini, iki devlet temelindeki yeni siyaseti ve adadaki son gelişmeleri Müslüman toplumuna anlattı.

Tatar, Kıbrıs Türk halkının maruz kaldığı ambargolara vurgu yaparak, KKTC'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğiyle uluslararası alanda hak ettiği yeri alacağına inancını dile getirdi. KKTC'nin turizm, eğitim, kültür ve devlet yapısıyla güçlü bir Türk devleti olduğunu belirten Tatar, adanın gerçeklerine göre iki devlet zemininde bir anlaşmanın gerekliliğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlik sonrası Islam Chanel’de mülakat verdi.

Gazze'deki olaylara dikkat çeken Tatar, KKTC'nin dünyada hak ettiği yeri alması için Türkiye'nin yanında olduğunu ve diğer dost ülkelerden de destek beklediklerini ifade etti. Tatar, KKTC'nin turizm ve yatırım potansiyeline vurgu yaparak İngiltere'den adayı ziyaret etmelerini istedi ve İngiltere'deki Müslüman toplumuna teşekkür etti.

Tatar, İngiltere’deki Müslüman toplumuna kendisini davet edip, ağırladığından ve Kıbrıs Türk halkının sesini duyurma imkanı tanıdığından dolayı teşekkür etti, her zaman destek beklediğini kaydetti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar