Tatar liderler turuna bugün başlıyor: İşte program...

5 Mayıs 2022

Güncelleme: 5 Mayıs 2022

A
A

Bayram dönüşü yeni hükümet kurma çalışmaları hızla başlıyor. Cumhurbaşkanı Tatar, bugün ve yarın parti liderleriyle bir araya gelecek.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni hükümetin oluşumuyla ilgili bugün ve yarın Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin yetkilileriyle görüşecek.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar bugün 15.30’da Yeniden Doğuş Partisi (YDP), 16.00’da Halkın Partisi (HP) ve 16.30’da Demokrat Parti (DP) heyetiyle bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Tatar yarın 11.00’de Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), 14.00’te Ulusal Birlik Partisi (UBP) heyetiyle istişare görüşmesinde bulunacak. 

Anayasa’nın kendisine verdiği yetkiyle yeni hükümetin oluşumunun en kısa sürede tamamlanması için Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin heyetleriyle görüşecek olan Tatar’ın, siyasi partilerin görüş ve düşüncelerini dinledikten sonra yeni hükümetin oluşumuyla ilgili görevlendirmede bulunması bekleniyor.

DP VE YDP GÜVEN OYLAMASI ÖNCESİ HÜKÜMETTEN ÇEKİLMİŞTİ

KKTC’nin 27’nci hükümeti UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin Bakanlar Kurulu listesi 25 Nisan’da Cumhuriyet Meclisi’nin bilgisine getirilmiş, hükümet programı aynı gün Cumhuriyet Meclisi’nde okunmuştu. 

29 Nisan'da toplanan YDP ile DP kurulları, 30 Nisan'da yapılması planlanan güven oylamasında, güvenoyu vermeme ve hükümetten çekilme kararı almıştı. Partilerden yapılan açıklamada, güvenoyu vermeme gerekçesi olarak, DP ve YDP’nin birlikte hazırladığı 100 günlük eylem planının UBP tarafından imzalanmaması gösterilmişti. 

Bunun üzerine Başbakan Faiz Sucuoğlu, 30 Nisan günü hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a sunmuştu. Hükümetin istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni hükümet kurulana kadar mevcut hükümetin göreve devam etmesini istemişti.

UBP-DP-YDP Hükümeti, Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında kurulan üçüncü hükümetti.

UBP, GENEL BAŞKAN DIŞINDAKİ BİR İSME GÖREV VERİLMESİNE SICAK BAKMIYOR

UBP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), kurulacak yeni hükümetin oluşumu için Sucuoğlu’na görev verilmesi tavsiye kararı üretmişti. Son karar UBP Parti Meclisi'nce alınacak.

MYK toplantısı sonrası açıklamada bulunan UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, genel başkan haricinde UBP’nin başka bir vekiline hükümeti kurma görevinin verilmesini UBP’nin kabul etmeyeceğini ifade etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar