Tatar: KKTC bir İslam devletidir

29 Mart 2024

Güncelleme: 30 Mart 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar oruçla ilgili düzenlenen panele katıldı. Tatar yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türklerinin inançları ve direnişiyle ayakta kaldığını dile getirdi.

ZgotmplZ

Yakın Doğu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Oruç ve Sağlık Paneli"ne katılan Cumhurbaşkanı Tatar, üç farklı üniversitenin rektörlerinin bulunmasını, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki güçlü bağların bir göstergesi olarak değerlendirdi.

Tatar, konuşmasında Kıbrıs Türkü'nün Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, adanın kimliğini ve maneviyatını koruduğunu ifade etti. Kilisenin başını çektiği Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs Türklerini yok etmeye çalıştığını belirten Tatar, ancak Kıbrıs Türklerinin inançları ve direnişiyle ayakta kaldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC'nin bir İslam devleti olduğunu ve ülkede ibadete önem verildiğini vurgulayarak, kendi yaşamı boyunca oruç tuttuğunu söyledi. Uzun saatler aç kalmanın zorluklarını anlamak açısından orucun önemli olduğunu ifade eden Tatar, iftar ve sahurda birlikte olmanın anlamlı olduğunu belirtti.

"Din, Allah ile kul arasındadır. İnsan kendisiyle çelişmemeli ve dürüst olmalı." diyen Tatar, panelde orucun kişisel gelişim açısından faydalarını uzmanların ağzından dinlemenin önemine vurgu yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar