Tatar, Gaziantep Üniversitesi’nde konuştu

13 Şubat 2024

Güncelleme: 13 Şubat 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Üniversitesi'nde düzenlenen "Kıbrıs Barış Harekatı 50’nci Yıl Etkinliği"ne katıldı. Tatar’ın katılımıyla Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine ilişkin sergi açılışı da yapıldı.

ZgotmplZ

Gaziantep’te bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlenen “Kıbrıs Barış Harekatı 50’nci Yıl Etkinliği”ne katıldı.

GAÜN Atatürkçü Düşünce Topluluğu, Akraba Topluluklar Araştırmaları Uygulama Merkezleri Müdürlüğü ve Başkent Üniversitesi Rektörlüğü Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan etkinlikte, Cumhurbaşkanı Tatar’ın katılımıyla Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine ilişkin sergi açılışı yapıldı.

Serginin gezilmesinin ardından akademisyenler, öğrenciler ve gazilerin katıldığı Harekat’ın 50’inci yıl dönümüne özel söyleşi yapıldı. Cumhurbaşkanı Tatar, burada bir konuşma yaparak, katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Prof. Dr. Arif Özaydın, KKTC'nin bir zamanlar yavru vatan olarak anıldığını ancak şimdi büyük bir devlet olduğunu belirtti.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, KKTC ve Türkiye'nin birlikte sevinen, birlikte üzülen ve tarihi birlikte yaşayan iki ülke olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Gaziantep'te bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Kıbrıs tarihine dair bilgiler aktardı.

Egemenlik kavramının önemini vurgulayan Tatar, Türkiye'nin Kıbrıs'taki varlığının sorgulandığını dile getirdi.

KKTC'nin milli bir değer olduğunu belirten Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı gibi organizasyonlara gözlemci üyelik statüsünün alındığını ifade etti.

Gazilerle bir araya gelerek Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemine vurgu yaptı.

Katılımcıların sorularını yanıtlayarak Türk Birliğinin önemini vurguladı ve KKTC'nin tanınırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mukavemet ruhunun hala devam ettiğini vurgulayan Tatar'ın yarın ülkeye dönmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar