Tatar: Garantör ülke İngiltere Kıbrıs siyasetini gözden geçirmeli

19 Kasım 2023

A
A

Londra'da bir TV programına katılan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini anlatarak, garantör ülke İngiltere'nin Kıbrıs siyasetini gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra merkezli Talk Tv'de katıldığı programa, Kıbrıs Türk halkının mücadelesini anlatarak, garantör ülke İngiltere'nin Kıbrıs siyasetini gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Tatar, İngiltere'nin Kıbrıs gerçeklerini iyi bildiğini belirterek, Kıbrıs Türk halkının beklentilerine cevap vermesi gerektiğini ifade etti. Kıbrıs tarihini anlatan Tatar, İngiltere'nin adada garantör ülke olduğunu ve taraflara eşit davranması gerektiğine işaret etti.

Garantör ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türk halkının en büyük şansı olduğunu belirten Tatar, Türkiye'nin her alanda Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ve güvenlik sağladığını kaydetti. Tatar, İngiltere'nin de artık Kıbrıs gerçeklerini göz ardı edemeyeceğini söyledi.

Tatar, Türkiye Cumhuriyeti'nin garantisi altında olduklarını vurgulayarak, KKTC'nin 40. kuruluş yıldönümünde Türkiye'nin desteğiyle güçlü bir Türk devleti olarak var olduğunu ifade etti.

Gazze'de yaşananları anımsatan Tatar, savaşın durması ve masumların hayatının kaybolmaması temennisinde bulundu. İngiltere'nin Kıbrıs Türk halkına karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirten Tatar, adımlar atması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs'ta iki devlet arasında enerji dahil her alanda iş birliği yapılabileceğine işaret eden Tatar, Kıbrıs ve bölge için iki devlete dayalı çözümün en adil, sürdürülebilir ve doğru çözüm şekli olduğunu belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar